Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Així ha estat l’edició que ha batut tots els rècords del Llum BCN
  • CA

Èxit rotund. El Barcelona Festival d’arts lumíniques (Llum BCN) ha batut aquest any tots els rècords de participació i ha aconseguit assolir la desorbitada xifra de prop de 200.000 visitants en la seva dotzena edició, segons ha informat en un comunicat aquest diumenge l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Aquest esdeveniment mai havia registrat en tota la seva llarga trajectòria unes dades de participació tan altes.

Festival d'arts lumíniques LLUM BCN 2023. cultura
Instal·lació d’Architects of Air per al Llum BCN a la plaça de Josep Antoni Coderch / Jordi Play

Durant tres dies, el certamen ha convertit els carrers i diversos equipaments del barri del Poblenou de la capital catalana en un pol d’atracció d’activitat cultural i d’espectacles lluminosos d’alta qualitat que han tornat a fer les delícies dels visitants que s’han acostat a aquesta zona de la ciutat per veure les diverses instal·lacions. L’edició d’enguany ha comptat amb fins a tretze espais o instal·lacions diferents moltes de les quals de creadors internacionals vinculats al món de la il·luminació i les arts visuals.

Festival d'arts lumíniques LLUM BCN 2023. cultura
Una de les instal·lacions que es podien visitar al Disseny Hub del Poblenou en el marc del llum BCN / Jordi Play

A més, els impulsors del festival Llum BCN -que aquest any ha comptat amb el congrés de l’audiovisual ISE Barcelona com un dels grans patrocinadors oficials- han apostat aquest 2023 per fer un certamen més sostenible introduint diverses mesures per reduir la intensitat de les peces, promovent l’ús d’energies renovables per alimentar-les i afavorint la producció local.

Festival d'arts lumíniques LLUM BCN 2023. cultura
Instal·lació d’Architects of Air per al Llum BCN a la plaça de Josep Antoni Coderch / Jordi Play

Una edició sense restriccions

Cal recordar que el certamen tornava enguany al seu format habitual després de dues edicions marcades per l’accés restringit a causa de la pandèmia del coronavirus. Això ha permès poder gaudir aquest any de les instal·lacions sense reserva d’entrades prèvia, tot i que amb aforaments controlats per raons de seguretat i visibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa