El festival LEM de música experimental torna amb 14 concerts

El certamen se celebra de l'1 al 30 d'octubre i dona cabuda a artistes locals i internacionals

El festival LEM de música experimental assoleix la seva vint-i-sisena edició, recuperant alguns dels seus trets característics després de fre obligat per la pandèmia. El programa de la trobada internacional de músiques experimentals de Gràcia-Barcelona aplega 14 concerts, comença l’1 d’octubre i s’allargarà fins al 30 d’octubre.

El death metal acústic d’Inhumankind, la psicodèlia dels barcelonins Lubianka i el projecte Nu.A de Núria Andorrà -que just acaba de rebre el premi Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música- són alguns dels plats forts de les actuacions del LEM, que inclou també la projecció de pel·lícules amb banda sonora en directe. L’anglès Mark Aitken estrenarà el seu documental Neighbourhood of Infinity, que aborda el confinament i estarà acompanyat amb l’actuació en viu de Melisa Bertossi, Cristian Subirà i Pope. Alhora, la banda d’stoner metal Coure posarà música a La passió de Joana d’Arc, de Carl Theodor Dreyer, en la sessió de clausura del festival, a l’Auditori del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia, el 30 d’octubre.

Molt abans, en la jornada inaugural d’aquest divendres, s’estrenarà el disc Kala of the Unspoken, de Black Flower, al Col·legi Major Universitari Ramon Llull. A més, el LEM dona cabuda a l’experimentació musical més insòlita: entre altres artistes, Daniele Ledda actuarà el 15 d’octubre al centre cívic del Convent de Sant Agustí, on durà el seu espectacle Cordophonies, en què prova amb noves sonoritats a partir de pianos desmuntats i reconstruïts després.

El programa també inclou els Encontres en l’Espai-Temps, on artistes que mai han tocat junts improvisen. En aquesta ocasió, compartiran escenari per primer cop la pianista Laia Vallès amb la guitarrista Amidea Clotet; els veterans Dr. Truna i Mireia Tejero, i la poeta Laia Carbonell amb l’acordionista Roser Gabriel. Per altra banda, l’alleugeriment de les restriccions sanitàries davant la Covid permet recuperar una de les cites habtuals del LEM, els Àgapes, on es barreja música, poesia i gastronomia a la Casa Almirall.

Més informació

Nou comentari