Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fabra i Coats mantindrà els festivals de música malgrat les queixes veïnals

Els responsables de la Fabra i Coats (Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació) han assegurat aquest divendres la continuïtat de festivals musicals com el Mira, el AM Fest, el Say It Loud i el Bis després de les queixes dels veïns que viuen en habitatges del recinte. La voluntat de la institució, segons la seva directora, Joana Hurtado, és “trobar l’encaix” entre els festivals i els veïns, i estan estudiant accions per minimitzar les molèsties acústiques. Per la seva banda, el delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Dani Granados, confirma que estan parlant amb els festivals i els nous inquilins i que ara mateix els esdeveniments “no estan en risc”.

El recinte acull un bloc amb una cinquantena d’habitatges on, a més de cinc residències artístiques, hi viuen persones externes a l’activitat del centre. Durant les últimes setmanes, l’ICUB ha estat mediant per intentar trobar l’encaix entre els llogaters i l’equipament públic, un dels pocs en què es poden celebrar projectes musicals de mida mitjana.

L’Ajuntament apunta que els contractes dels habitatges contemplaven la celebració d’activitats musicals al recinte. “Estaven advertits que això tindria aquestes conseqüències”, ha dit el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, en la presentació de la nova etapa de la Fabra i Coats. Al marge d’això, Subirats ha mostrat el compromís de la ciutat amb el fet que les activitats musicals passin d’un cert límit de contaminació acústica.

“Estudiarem si és necessari una inversió per poder aïllar perquè aquesta activitat no tingui l’impacte acústic que podria tenir”, ha dit el delegat de Cultura del consistori, Dani Granados, que considera que el paper dels festivals forma part de la identitat híbrida de la Fabra i Coats i que “la volen reforçar”.

La directora de l’equipament, Joana Hurtado, ha apuntat que la idea aquest any és mantenir l’activitat “sense fer-se mal ni molestar ningú”. “Si aquest any això no funciona, veurem alternatives”, ha dit Hurtado.

Nova etapa de la Fabra i Coats

El Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació inaugura la seva nova etapa amb dues exposicions que ocupen tots els espais expositius, una retrospectiva de Jordi Mitjà i el projecte The Infinitive Library de Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer.

“Inaugurem amb dues exposicions molt potents, un artista local i una parella d’internacionals. El Centre d’Art comença a enlairar-se amb tota la seva potència”, ha afirmat la directora, Joana Hurtado. La nova etapa que empren la Fabra i Coats com a equipament uneix el centre d’art i la fàbrica de creació, aquesta última amb artistes residents i activitats a la planta baixa, com els festivals musicals, entre moltes propostes.

L’exposició de Jordi Mitjà (Figueres, 1970) explora a la trajectòria de l’artista des de 1991 fins l’actualitat, donant visibilitat al conjunt de la seva obra que fins ara s’havia exhibit de forma fragmentada.

Per la seva part, el projecte en curs The Infinite Library, reuneix des del 2007 un arxiu de llibres en expansió, que combinen pàgines de diferents publicacions des de finals del segle XIX a finals del XX. El projecte busca fer veure que és possible donar un nou ús a allò que ens ve donat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa