Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Excavació contrarellotge d’un refugi al cor de Sant Andreu
  • CA

El descobriment d’un refugi antiaeri al barri de Sant Andreu de Palomar (Sant Andreu) podria quedar fora de l’abast dels barcelonins. Tot depèn de les obres que permetran saber si el refugi, que podria ser un dels més grans construïts a Barcelona, és accessible. De moment, se sap que un dels dos accessos documentats està impracticable, i una intervenció que s’ha de portar a terme pròximament ha de servir per determinar si l’altra entrada es pot fer sevir perquè el refugi sigui visitable.

Per saber-ho l’Institut Municipal de Mercats ha licitat un contracte d’obres valorat en més de 90.000 euros perquè especialistes facin la prospecció. El refugi es troba a sota del mercat de Sant Andreu, a la plaça Mercadal, a tocar del carrer Mercat, segons ha avançat L’Exprés de Sant Andreu. L’entrada que s’ha d’evaluar està ubicada a tocar del carrer Montpeller. Les reformes al mercat estan arribant a l’última fase, i quan hi arribin l’estudi del refugi haurà d’haver acabat. Són, per tant, unes obres contrarrellotge.

El mercat està instal·lat provisionalment al carrer Sant Adrià mentre es fan reformes a l’original, situat a la plaça Mercadal.

Així doncs, es tracta d’una intervenció contrarrellotge per saber si es pot obrir al públic. L’empresa que guanyi el concurs publicat per l’Institut Municipal de Mercats disposarà de vuit setmanes, tot i que el termini pot dilatar-se perquè l’estudi pot “patir un allargament en el temps que resulta impossible de preveure amb anterioritat, degut al desconeixement de l’estat en que es troba l’accés al refugi objecte del contracte”.

L’octubre de l’any passat es va fer un primer estudi per confirmar la ubicació exacta. Es va poder documentar que les parets laterals són de maó i que hi ha dues canonades de serveis, una d’aigua i una de gas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa