Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estació Espacial Internacional, visible al cel de Barcelona aquest cap de setmana
  • CA

L’Estació Espacial Internacional es podrà observar al cel de Barcelona aquest cap de setmana, en el seu pas per sobre Europa. No és pas el primer cop que creua el firmament de la ciutat, però aquests dies de confinament resulta un recurs extra i gratuït per distreure a la mainada des de casa, en especial per a les finques elevades o que disposin de terrat. Es pot observar a ull nuu com un punt brillant que fa un lent moviment en línia recta, tot i que qui disposi de telescopi lògicament podrà veure-la amb més detall.

Jaume Roca, de l’associació astronòmica Aster, explica al TOT Barcelona que la nit del dissabte i la del diumenge són els dies que brillarà més l’estació (ISS per les sigles en anglès). Recomana buscar-la al cel cap a les nou de la nit i recorda als pares i mares que podran explicar a les criatures que “dins d’aquest satèl·lit artificial, també hi han confinades tres persones, encara que aquestes és de manera més voluntària i fent feines d’investigació”. Només reben visites molt excepcionals, com els astronautes que fa pocs dies els van portar aliments i materials, com mostra l’Instagram de l’estació.

Membres de l’entitat, que té seu a la Vil·la Urània del barri del Farró, han fotografiat l’estació en diverses ocasions. Per exemple, Jose Muñoz i Joan Puertas la van retratar amb gran detall amb un telescopi quan va passar per sobre de Barcelona el 2015 i van marcar-hi els noms dels diferents mòduls que formen l’estació. Un any abans Muñoz ja l’havia immortalitzat en una composició fotogràfica que mostra el pas de l’estació per davant del Sol.

Mòduls de l'Estació Espacial Internacional, vista des de Barcelona / Aster

Mòduls de l’Estació Espacial Internacional, vista des de Barcelona / Aster

Pas de l'Estació Espacial Internacional per davant del Sol / Aster

Pas de l’Estació Espacial Internacional per davant del Sol / Aster

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Piferrer a abril 04, 2020 | 15:42
    Piferrer abril 04, 2020 | 15:42
    Falta el més important: a quina zona del firmament es pot trobar ¿
  2. Icona del comentari de: Carlos a abril 04, 2020 | 16:54
    Carlos abril 04, 2020 | 16:54
    Avui dissabte, concretament... A les 21:53, durant 2 minutos. Apareix per l'oest i desapareix pel sud. Time: Sat Apr 04 9:53 PM, Visible: 2 min, Max Height: 49°, Appears: 31° above W, Disappears: 39° above S

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa