Escena Poblenou arriba a la majoria d’edat amb 17 espectacles i un clam contra l’elitisme

La 18a edició del Festival Escena Poblenou se celebrarà del 16 al 20 d’octubre amb una programació d’arts escèniques multidisciplinàries i “compromeses” amb la realitat. El Festival té el seu epicentre al Centre Cívic Can Felipa, però arriba fins a equipaments propers com la Sala Becket, l’Institut Quatre Cantons, així com a diferents places i carrers del barri. La programació inclou 17 espectacles (tres dels quals són concerts), amb tres coproduccions, com la conjunta amb el TNC del muntatge Habitació 1: Última Thule que serà l’espectacle inaugural. I a banda dels espectacles del programa la cita torna a comptar amb el projecte Embrions, que apropa al públic noves propostes en estat de gestació, entre altres activitats paral·leles. Com a declaració d’intencions, la directora del festival, Ada Vilaró, exhorta el públic i els professionals a“fer pinya” per una escena “no elitista”.

“Fem Pinya per obrir noves possibilitats i ser a prop del risc i del compromís. Fem Pinya per millorar les condicions de totes i tots els professionals que ens dediquem i estimem l’escena i la cultura. Fem pinya per una escena on les dones i el pensament feminista siguem referents i obrim finestres, portes i silencis. Públic, fem pinya! Per una escena no elitista, on totes i tots hi podem accedir”, reclama Ada Vilaró.

Des d’aquesta premissa es construeix la programació d’Escena Poblenou, que arriba a la majoria d’edat aquest mes d’octubre. Habitació 1: Ultima Thule d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES, l’espectacle inaugural, es podrà veure quatre dies al TNC. El Festival TNT – Terrassa Noves Tendències coprodueix un segon espectacle, 360 grams, de la mateixa Ada Vilaró, una peça que neix arran de la seva lluita contra el càncer. Finalment, la tercera coproducció serà amb el Centre Cívic Can Felipa i els seus programes d’arts visual i arts escèniques amb l’espectacle K.O. Los Figurantes de la companyia Ça Marche.

Altres espectacles de l’edició són les estrenes Under the Pelucas de Cia. Dejabugo, Degenérate mucho de Las XL, Peix d’Hotel Iocandi, Volen volen de La Cia Mariantònia Oliver. I també les reposicions dels muntatges Anarchy, de Societat Doctor Alonso i Sa Mateixa, de la companyia Arrel Musical. Un any més comptarà amb el projecte Embrions que programarà noves propostes en estat de gestació com l’espectacle Col·lapse, de la companyia Biguette Ballasco, Síndrome Hang JonGE de Labuena Compañía, I AM (T) HERE de Pere Jou i Aurora Bauzà i PATA DE GALLO de companyia Estampades.

A part de la programació artística, també es proposaran diferents activitats. Es repetirà com en les anteriors edicions amb els espais de diàleg al carrer al voltant de la visibilitat de les dones creadores i el pensament feminista sota el títol de SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí. Com a novetat, es presentarà un programa dirigit al públic familiar dedicat als drets dels infants anomenat Valentina.

Programació Familiar amb Valentia

Com a novetat, aquesta edició del Festival Escena Poblenou presentarà el Festival Valentina, un programa dirigit al públic familiar i dedicat als drets dels infants. Es tracta d’un programa d’activitats que vol adreçar mirades cap als drets dels més petits, i “reivindicar la seva importància en una societat on malauradament aquests encara es vulneren”.

Entre els espectacles familiars destaquen Volen, volen de la Cia. Mariantònia Oliver, que farà volar la imaginació dels més petits i Peix, un solo de circ d’Hotel Iocandi que s’endinsa en les profunditats humanes a través dels records d’infància de Ses Illes. A més Bel Olid i Pol Galofré també faran una sessió de contes compromesos, entre ells explicaran el conte Crida ben fort, Estela!, escrit per Olid. Aquestes activitats tindran lloc al Centre Cívic Can Felipa.

Nou comentari