Si els indicis de millora en la contenció dels contagis per Covid-19 es compleixem, el Govern no allagarà el toc de queda i l’aixecarà el 21 de gener. Així ho ha explicat l’executiu català. que no obstant, no ha avançat quan es retiraran altres mesures aplicades abans de Nadal per intentar contenir la variant Òmicron, com ara la reducció d’aforament a restaurants i gimnasos o el tancament de l’oci nocturn.

“No podem parlar de flexibilització de mesures perquè no estem en aquesta situació”, ha dit la portaveu de l’executiu en ser preguntada sobre l’oci nocturn i altres restriccions. Sigui com sigui, la reobertura de l’oci nocturn es farà, “sense precipitació ni dilació”.

Els locals d’oci nocturn van reobrir el 8 d’octubre del 2021 amb l’obligatorietat de presentar el passaport covid per entrar-hi, però des del 24 de desembre tornen a estar tancats davant de l’increment de contagis i de l’expansió de casos de la variant òmicron. Aleshores, el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, va denunciar que les discoteques sempre estan “amb l’espasa de Dàmocles a sobre”, i alertava que tancar l’oci nocturn pot aturar l’increment de la vacunació. “Ara no podem espatllar la màquina que provoca que la gent es vacuni”, demanava.

SuperSurvey.com

El sector més afectat

Després de 15 mesos ininterromputs de tancament i de diversos intents fallits de reactivar el sector, els bars musicals i discoteques reobrien l’octubre passat. Però només dos mesos més tard van veure com es tornava a decretar el tancament dels seus negocis. El debat és molt polèmic, són realment un focus de contagi potent, estan estigmatitzats pel tipus de públic que acullen?

El debat, a més, ha acabat judicialitzant-se, perquè la patronal de l’oci nocturn ha dut als tribunals les restriccions del a Generalitat per intentar trobar l’empara legal. Aquesta darrera vegada, però, el TSJC ha donat la raó al Govern i ha avalat el tancament els locals nocturns.

Nou comentari