Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Teatre Apolo reobre dos anys després amb un musical
  • CA

El Teatre Apolo inaugura aquest dijous una nova etapa, després de dos anys tancat. El grup madrileny Smedia reobre l’històric teatre del Paral·lel amb el musical ‘¿Quién mató a Sherlock Holmes?’, un muntatge protagonitzar per Daniel Diges que estarà en cartellera fins a l’1 de maig. El director de l’espectacle, Ivan Macías, ha definit el muntatge com “l’últim relat no escrit” de l’escriptor Arthur Conan Doyle, ja que està basat en diferents dels seus escrits i incorpora els emblemàtics personatges de les seves novel·les. Smedia, la nova gestora de l’Apolo, no assumirà el deute que tenia la sala, oferirà programació 365 dies l’any i ha adequat l’espai amb un climatitzador que renova tot l’aire cada dos minuts.

‘¿Quién mató a Sherlock Holmes?’ se situa Londres, a l’època victoriana, on un misteriós personatge envia invitacions a uns desconeguts per trobar-se per sopar a la seva mansió. En aquest sopar a la casa d’un amfitrió peculiar hi assistiran els personatges de les novel·les de Conan Doyle. Ningú es coneix entre ell i se’ls hi comunicarà una notícia sorprenent: Scherlock Holmes serà assassinat. A partir d’aquí comença un joc on el detectiu tindrà un paper clau. Hi apareixen també altres personatges emblemàtics de Conan Doyle, com Irene Adler, el Dr. Watson i el professor Moriarty. “Tot està fet amb molt de respecte cap als escrits de Doyle”, ha dit el director.

Èxit a Madrid

L’espectacle arriba a Barcelona després d’estrenar-se a Madrid, on ha estat un èxit, ja que ha estat escollida pels lectors de ‘Madrid es teatro’ com el millor espectacle musical del 2020. De fet, després de passar pel Teatre Apolo l’obra tornarà a oferir passis a la capital de l’Estat i més tard passarà per escenaris d’Alemanya, República Txeca i Anglaterra.

El director del muntatge, que també és el compositor de les cançons, creu que ‘¿Quién mató a Sherlock Holmes?’ agradarà al públic de Barcelona perquè incorpora “molts aspectes de l’escola catalana” en la música. Així, ha explicat que el seu mestre de piano ha estat Josep Colom, qui l’ha influenciat en “la manera de tocar” i també en la seva concepció de “la música, el públic i l’art”. El compositor ja ha tocat altres vegades a Barcelona, amb bons resultats de crítica i de públic. “Espero que la sort continuï”, ha dit.

Musical adaptat a la pandèmia

La idea de l’obra va sorgir durant el confinament. En la presentació del muntatge el director Iván Macías ha explicat que abans de la pandèmia tenia previst fer ‘Los pilares de la tierra’, però era una obra “faraònica” que no es podia materialitzar amb les limitacions actuals. Per aquest motiu Macías ha confessat que va optar per recuperar una idea que tenia de feia temps, com és el cas del musical entorn del personatge de Sherlock Holmes. En aquest cas tan sols es requerien sis actors, de manera que és “sostenible” en temps de pandèmia. En aquesta línia el director ha avançat que els actors passen proves PCR diàriament per tal de mantenir la seguretat durant les representacions.

Primer espectacle del grup Smedia

El musical ‘¿Quien mató a Sherlock Holmes?’ és el primer espectacle del grup madrileny Smedia com a nou gestor de l’Apolo. Aquest grup és propietari de set sales de Madrid, com el Teatre EDP Gran Via o el Capitol Gran Via. El seu propietari, Enrique Salaberría, ha celebrat l’arribada de la companyia a Barcelona, sobretot “pel significat de recuperar l’espai en un moment de pandèmia”, ha dit.

Salaberría ha reivindicat la sala com a “punt de trobada amb les arts escèniques i l’entreteniment”. Així mateix, ha explicat que Smedia no ha assumit el deute de l’anterior grup que residia a l’espai, Ethika Global, qui va marxar el 2019 amb diversos impagaments.

Inversió de 600.00 euros

L’empresari ha explicat que per posar a punt el teatre s’ha hagut de fer una inversió de més de 600.000 euros, ja que la climatització no funcionava i l’escenari s’havia de revisar. En aquest sentit, el nou teatre Apolo incorpora un sistema de climatització que renova tot l’aire de l’espai cada dos minuts. A més, s’han fet obres a l’entrada, amb un aspecte més semblant al que hi havia quan es va inaugurar el 1904. “Hem volgut tornar-li l’esperit amb el qual la sala es va construir”, ha dit Salaberría.

Després del muntatge basat en les novel·les de Conan Doyle, Smedia portarà a l’Apolo el musical ‘Antonie’, sobre el creador d”El petit príncep’ Antoine de Saint-Exupéry. En la presentació de ‘¿Quién mató a Sherlock?’ Salaberría, ha avançat que la primera “gran producció” que el grup farà a Barcelona serà ‘Fama’.

L’espai es proposa no tancar durant tot l’any, tampoc a l’agost, quan la major part dels teatres de Barcelona tanquen. Així, l’Apolo oferirà obres de manera ininterrompuda els 365 dies de l’any. “Si hi ha oferta, hi ha demanda”, ha assegurat Salaberría. L’empresari ha avançat que també portaran obres en anglès per adaptar-se a la demanda dels turistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa