Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El saló del còmic de Barcelona tanca la 37a edició amb 112.000 visitants

El 37 Comic Barcelona ha tancat aquest diumenge a Fira de Barcelona amb més de 112.000 visitants des de divendres, segons l’organització.

Aquesta edició ha consolidat les novetats introduïdes l’any passat, com l’espai Comic Kids, i també ha ofert altres canvis que han tingut “una gran acollida” com el Fòrum Comic Barcelona, ​​amb plens a gairebé totes les sessions.

La directora de Còmic Barcelona, ​​Meritxell Puig, ha destacat que “el públic ha omplert cada dia els nous espais que s’han ofert”, així com l’increment d’expositors, que s’ha traduït en la presència de més editorials, més llibreries, més fanzines i més autors exposant i venent la seva obra.

Puig ha sostingut que el certamen manté l’objectiu d’integrar “activitats pensades per a un públic ampli i altres que resultin interessants per a l’expert lector de còmic, dos aspectes que s’han combinat a la mostra dedicada a Stan Lee”.

Entre les novetats del 37 Còmic Barcelona ha destacat la celebració de la primera edició d’unes Jornades Professionals dins la zona Comic Pro, l’espai de networking en el qual col·labora Acció Cultural Espanyola, que ha acollit 199 entrevistes de treball, un 47% més que l’any passat.

També s’ha creat l’espai Alter Comic Barcelona amb la intenció de potenciar i impulsar editorials petites, independents, alternatives o de recent creació, mentre que al nou Fòrum Comic Barcelona s’han celebrat xerrades amb autors, alguns d’ells relacionats amb les exposicions.

A més, i amb un caràcter més lúdic, s’ha estrenat l’espai Comic Stage, on s’han celebrat actuacions i han participat cosplayers, mentre que a Comic Experience hi ha hagut tallers dirigits als més joves amb la col·laboració de l’Escola Joso.

Puig també ha subratllat “la faceta més solidària” de Còmic Barcelona, ​​amb l’espai de còmic en viu de Dibuixos per Somriures, que pretén recaptar donatius per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques als camps de refugiats, i la subhasta a benefici de la ONG Open Arms inclosa en l’exposició Stan Lee & The American Comic Book.

Més notícies

El Saló del Còmic acollirà una retrospectiva dels 20 anys del Concurs del còmic de Nou Barris

Notícia: El Saló del Còmic acollirà una retrospectiva dels 20 anys del Concurs del còmic de Nou Barris
Comparteix
El centre cívic Can Verdaguer ha organitzat una vintena d’activitats entre l’abril i el juny per celebrar les dues dècades del certamen
Notícia: El Saló del Còmic acollirà una retrospectiva dels 20 anys del Concurs del còmic de Nou Barris - Mobile

Mor l’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa, creador del còmic d’en Massagran

Notícia: Mor l’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa, creador del còmic d’en Massagran
Comparteix
Tenia 92 anys i era fill de Josep Maria Folch i Torres
Notícia: Mor l’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa, creador del còmic d’en Massagran - Mobile

Com fer parlar un gat o el mecanisme del còmic

Notícia: Com fer parlar un gat o el mecanisme del còmic
Comparteix
Arts Santa Mònica acull una exposició sobre el naixement, evolució i influència del còmic nord-americà i l'impacte en l'estat espanyol
Notícia: Com fer parlar un gat o el mecanisme del còmic - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa