Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Park Güell inaugura un espai visitable després d’unes obres
  • CA

El Park Güell ja és plenament visitable. La reobertura després de l’estat d’alarma va arribar amb algunes parts del parc tancades, com ara la plaça de la Natura, on estan ubicats els bancs més coneguts d’Antoni Gaudí, i la sala Hipòstila. El final de les obres de restauració permet tornar a vistar aquestes zones, així com un nou espai al qual fins ara no es podia accedir.

Es tracta de la Font Sarva, que es podrà visitar “en breu”, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat. Les obres s’han aprofitat per millorar la il·luminació, els paviments, les baranes i les portes de la font perquè el públic hi pugui accedir.

Pel que fa a la restauració dels bancs de la plaça de la Natura, s’han fet servir peces originals de Gaudí trobades en altres localitzacions del parc i d’altres que són reproduccions de les originals, segons ha detallat l’Ajuntament. A la sala Hipòstila, en canvi, s’ha renovat el sostre, ja que hi havia esquerdes i fissures. Aquesta millora complementa la que va acabar el 19 d’abril i que va consistir a impermeabilitzar el sostre.

També s’han fet obres a sota de la sala, on es troba la cisterna. Tot i no ser un espai visitable, s’hi ha millorat l’accés. A més, s’ha restituït la imatge original del Viaducte de Baix gràcies a unes fotos trobades durant les obres en què s’ha obtingut “informació molt valuosa”, segons el consistori.

La restauració forma part del pla estratègic Park Güell, creat conjuntament entre veïns, entitats i agents municipals i que contempla una sèrie de millores que costaran 24,9 milions d’euros. Tot plegat s’impulsa des de la regidoria d’Emergència Climàtica i Medi Ambient, dirigida per Eloi Badia (Barcelona en Comú), i es finança gràcies als diners ingressats gràcies al turisme.

La sala Hipòstila del Park Güell / Ajuntament de Barcelona

El parc, gestionat per Barcelona Serveis Municipals (B:SM) des del 2013, va començar la restauració de la plaça de la Natura l’any passat i se seguiran fent obres de millora en alguns espais fins a mitjans de setembre.

3,1 milions invertits l’any passat

L’evolució de l’execució del pla de millores al parc i el seu entorn es pot consultar a la memòria. L’any passat es van invertir 3,1 milions d’euros en total, que es van dividir en obres a la baixada de la Glòria, a l’avinguda Coll del Portell, a una de les portes del parc, al pati de l’escola Baldiri Reixach i les millores a la plaça de la Natura. Actualment s’està instal·lant una pilona hidràulica de control d’accés a la cruïlla entre els carrers Marianao amb la rambla Mercedes.

Algunes de les obres que s’han realitzat durant aquest període són les obres de millora de serveis a la Baixada de la Glòria i les obres d’urbanització d’un espai en desús a la cruïlla amb l’av. Coll del Portell, a una de les portes del Park, per habilitar-lo com a mirador i zona d’estada. També la rehabilitació del pati de l’Escola Baldiri Reixach, dintre del recinte del Park, o les millores a la Plaça de la Natura, entre d’altres.

El consistori ha recordat que el Park Güell ha obtingut la certificació Global Safe Site en la qualificació Excellence. També ha destacat que té el segell Safe Tourisme Certified, tot plegat en un esforç per convidar els visitants a tornar al parc després del confinament.

Més notícies
Barcelonins gaudint del Park Güell gratuït / MMP
Furor de visitants locals al Park Güell per l’accés gratuït i sense turistes
Notícia: Furor de visitants locals al Park Güell per l’accés gratuït i sense turistes
Comparteix
Molts dels visitants s'han assabentat en aquestes visites de les obres de millora al parc, que van començar l'any passat
Fotos a soles al Park Güell i la Gran Via buida: imatges insòlites de Barcelona pel coronavirus
Notícia: Fotos a soles al Park Güell i la Gran Via buida: imatges insòlites de Barcelona pel coronavirus
Comparteix
La por al contagi i la frenada de l'economia deixen imatges insòlites a la ciutat, com passadissos lliures a la Boqueria i taxis sense feina a l'Estació de Sants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa