El nou grup de Pau Riba i Tiger Menja Zebra actuaran al festival OFF LEM

L'esdeveniment organitzat per Gràcia Territori Sonor busca reivindicar la música experimental

La inauguració del festival LEM, organitzat per Gràcia Territori Sonor (GTS), servirà també per inaugurar un nou grup. Tot i que la que havia de ser la 25a edició del LEM ha quedat ajornada, l’associació ha decidit mantenir el festival en un format adaptat a la pandèmia i més reduït. I amb un altre nom: OFF LEM. Amb tot, els espectadors tindran l’ocasió de descobrir el nou grup de Pau Riba, referent de la música popular catalana, anomenat PLAN. El LEM se celebrarà del 9 al 30 d’octubre i totes les actuacions tindran aforament limitat i caldrà fer reserva prèvia per assistir-hi.

El seu concert serà el primer dia del LEM d’enguany, el 9 d’octubre, al centre cívic la Sedeta, a Gràcia, un dels quatre espais habilitats per al festival: el centre cívic la Sedeta i Experimentem amb l’Art (Eart), a Gràcia; i el centre cívic Convent de Sant Agustí i el bar-teatre La Rubia Horiginal, a Ciutat Vella. Abans de Riba, el primer dia de festival comptarà amb la poeta Anna Pantinat i el claritenista Víctor Bonet Arbolí.

El nou grup de Pau Riba, PLAN / PLAN

A Eart està confirmada la presència de la pianista Clara Lai i el percussionista Joan Moll, que hi actuaran el 17 d’octubre. Tots dos formen un duet de free jazz que es va unir a finals de l’any passat. El convent de Sant Agustí acollirà el 23 d’octubre Laura Llanelli, resident de GTS i que farà una actuació sobre el cos i el llenguatge corporal a través de les vibracions. Donarà pas a un altre dels plats forts del festival: els granollerins Tiger Menja Zebra, un dels grups catalans més agressius i contundents dels últims anys.

Com a clausura el LEM comptarà, el 30 d’octubre a la Sedeta, amb un concert d’Eli Gras, barcelonina de Gràcia i una de les artistes més influents de l’underground barceloní actual. També hi serà el projecte conjunt entre Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán, format per la violinista Sara Fontán i Edi Pou.

GTS és una associació sense afany de lucre que, des de la seva fundació el 1966, organitza el festival LEM, per on han passat 200.000 espectadors. L’objectiu del LEM és proposar alternatives i altres sonoritats al circut principal de l’entreteniment a Barcelona. Ho fa mitjançant la col·laboració amb sales de format petit i mitjà per obrir escenaris a la música experimental i a disciplines artístiques.

Més informació

Nou comentari