El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) compleix 25 anys aquest cap de setmana i convida als barcelonins a redescobrir el gran equipament de la plaça dels Àngels. L’aniversari és precisament aquest dissabte. El 28 de novembre de 1995 el MACBA obria les portes per esdevenir un espai d’experimentació on es poguessin desplegar noves formes de relació amb la història, amb el fet artístic i, sobre tot, amb aquelles persones que li donen sentit: els públics.

En el difícil context actual, el programa per a la celebració s’ha modificat per tal de facilitar a tothom una visita segura i espaiada al museu. El públic hi descobrirà relats generats per les obres del fons del museu i capítols ineludibles de l’art recent, com l’exposició Acció sobre la performance als anys noranta o les mostres dedicades a Fina Miralles i Tony Cokes. També les propostes digitals animen els usuaris a descobrir i conèixer amb més profunditat el MACBA: tant la seva història i la seva col·lecció, com les persones que n’integren l’equip professional.

Les portes obertes són dissabte 28 de novembre de 10 a 20 hores i diumenge 29 de novembre de 10 a 15 hores. El museu recomana reserva prèvia d’entrades online. Els visitants podran gaudir de 5 exposicions

  • Un segle breu. Col·lecció MACBA: itinerari cronològic a través de moltes de les obres més icòniques del museu.
  • ACCIÓ. Una història provisional dels 90: selecció d’obres i material inèdit d’un centenar d’artistes de diverses generacions que centraven el seu treball en la performance.
  • Tony Cokes. Música, text, política: primera mostra de l’artista estatunidenc a l’estat espanyol, que qüestiona els discursos culturals i polítics incrustats en la música pop, l’electrònica, l’art, la televisió i el cinema.
  • Fina Miralles. Soc totes les que he sigut: aproximació als treballs que constitueixen l’eix vertebrador de l’obra d’aquesta artista, que aborda des d’una òptica feminista conceptes com la pertinença, l’autoritat, el poder i l’ordre establert.
  • Plaga: mostra impulsada pel Grup d’Investigació Ecologies Culturals PEI 2019-2020, focalitzada en el concepte de plaga i que proposa una mirada crítica sobre les diverses formes de gestió de “la natura”.

A més, les persones nascudes l’any 1995, que per tant enguany també compleixen 25 anys, gaudeixen d’una promoció especial. Entre el 16 i el 30 de novembre, el museu els hi regala una subscripció al programa Amiga/Amic MACBA, que els permetrà accedir a l’espai tants cops com vulguin durant un any i aprofitar exclusives visites i avantatges.

Nou comentari

Comparteix