El Liceu i l’Auditori amplien els aforaments després del nou topall de 1.000 espectadors

Les noves mesures anunciades pel Procicat ja comencen a donar resultats. El Gran Teatre del Liceu ha anunciat que tornarà a programar funcions de La traviata després que se’ls hagi permès ampliar el públic fins a les 1.000 persones, mantenint l’aforament del 50% de la sala i millorant el sistema de ventilació. Així, aquest pròxim dilluns ja hi haurà Giuseppe Verdi de nou al Liceu.

A l’Auditori de Barcelona també han seguit la mateixa línia i han anunciat que posaran en pràctica l’augment de l’aforament aquest mateix dilluns, també, a la Sala 1 Pau Casals. Davant d’això, la sala ja ha anunciat que té fins a 500 entrades més per sumar al concert del músic Jordi Savall, que havia exhaurit localitats.

L’anunci del Liceu arriba després que l’entitat cultural suspenguès totes les funcions de La traviata, com a acte de pressió, fins que el govern català els permetés ubicar més de 500 persones per funció.

El que s’ha aprovat aquest dissabte permet que les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes i auditoris, puguin acollir fins a les 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, sense superar el límit del 50% de l’aforament màxim autoritzat. Ho podran fer si compleixen amb les condicions de “ventilació reforçada” i garanteixen les mesures de control d’aglomeracions, en una modificació que afecta els equipaments de grans dimensions. En tot cas, tots els assistents han d’estar asseguts i s’ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats.

En aquest sentit, els titulars de les activitats hauran de presentar una declaració responsable al Departament de Cultura i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui l’espai de l’activitat, on s’informi de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l’aire i dels controls d’accessos i mobilitat.

El president del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, celebra la modificació després d’haver treballat amb el govern de manera conjunta els últims dies: “Agraeixo específicament a les conselleries de Cultura i Interior, juntament amb Protecció Civil, per entendre les necessitats de la institució i avaluar positivament els protocols de seguretat i el sistema específic de renovació de l’aire del Liceu”. 

Nou comentari