Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Liceu cancel·larà ‘La traviata’ si no pot acollir més de 500 espectadors
  • CA

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona cancel·larà les representacions de La traviata a partir d’aquest dilluns 7 de desembre si no pot acollir més de 500 espectadors per funció, aforament màxim permès en les activitats culturals en el primer tram de la desescalada per la Covid-19 a Catalunya.

Així ho ha decidit la comissió executiva del teatre aquest dissabte, després de constatar “la impossibilitat de continuar celebrant representacions amb una presència màxima de 500 persones, poc més del 20% de l’aforament del teatre”, segons ha informat el Liceu en un comunicat. La funció prevista per a aquest dissabte s’ha desdoblegat en dos: una d’elles es va traslladar al divendres, i la d’aquest dissabte se celebrarà amb 500 espectadors.

Ponsa i Sàmper

A la reunió de la comissió executiva han assistit la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que s’han mostrat disposats a informar al Procicat per “revisar els topalls d’assistència en grans equipaments” com el Liceu.

“A l’espera de la decisió del Procicat, el Liceu manté la funció del dimarts dia 8, i les futures representacions programades de ‘La traviata’ amb previsió de l’ocupació del 50%”, ha informat el teatre. Això equival a 1.144 entrades per a un espectacle amb la taquilla “pràcticament” esgotada; en cas que no s’elevi a més de 500 l’aforament permès, el Liceu cancel·larà la programació i informarà al públic de quines opcions de reemborsament té.

En tal cas, la suspensió es mantindrà “fins que s’observi una previsió de normalitat que deixi enrere les costoses desprogramacions i cancel·lacions”. La comissió executiva ha delegat per unanimitat en la presidència i la direcció general les decisions sobre la continuïtat de La traviata, “en funció de les immediates decisions del Procicat”.

A la reunió també han assistit el director de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; el secretari general de Cultura, Lluís Baulenas, el tinent d’alcaldia de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, i representants de la Diputació de Barcelona i del Ministeri de Cultura, a més de l’equip directiu del teatre. Així mateix, ha intervingut la directora de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (Inaem), Amaya de Miguel, que ha exposat com operen actualment espais com el Teatre de la Zarzuela i el Real de Madrid, “amb percentatges superiors al 50%”.

Més notícies
Interior del Gran Teatre del Liceu / Wikimedia - Josep Renalias
Barcelona destina 200.000 euros a posicionar-se a l’escena internacional de música clàssica
Notícia: Barcelona destina 200.000 euros a posicionar-se a l’escena internacional de música clàssica
Comparteix
La patronal Barcelona Global promou el projecte 'Barcelona Obertura', que rebrà part de la recaptació de la taxa turística 2019
Interior del Gran Teatre del Liceu / Wikimedia - Josep Renalias
El Liceu cancel·la el concert dirigit per Jordi Savall per diversos positius a l’orquestra
Notícia: El Liceu cancel·la el concert dirigit per Jordi Savall per diversos positius a l’orquestra
Comparteix
El teatre retornarà l'import de les entrades a tots els abonats i espectadors abans del 25 d'octubre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa