El festival OFF LEM 2020 ha presentat el seu cartell complet per celebrar una edició especial que comptarà amb la presència d’artistes com Pau Riba, Tiger Menja Zebra, Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán, Eli Gras o Anna Pantinat i Víctor bonetarbolí. L’OFF LEM, que se celebrarà del 9 al 30 d’octubre, és la versió reduïda del Festival LEM que organitza Gràcia Territori Sonor (GTS), que va haver d’ajornar la seva 25a edició a causa de la pandèmia.

GTS ha programat set esdeveniments amb deu concerts, inclosos tres Encontres en l’Espai-Temps, tres Àgapes en format especial i un projecte de ràdio-art fet per escriptores i músiques amb la ciència-ficció com a fil conductor. Segons ha explicat l’organització, totes les actuacions en directe tindran un aforament limitat per les restriccions imposades per les autoritats sanitàries i caldrà fer reserva prèvia.

Cartell de l’OFF LEM 2020

Grans cites

El concert inaugural se celebrarà el 9 d’octubre al Centre Cívic la Sedeta, al Camp d’en Grassot, amb actuacions de la poeta Anna Pantinat, del poeta i clarinetista Víctor bonetarbolí i del Pau Riba, que tocarà amb el seu nou projecte PLAN. El mateix centre cívic serà l’escenari del concert de clausura del 30 d’octubre, que comptarà amb l’artesana sonora gracienca Eli Gras i el projecte conjunt de la poeta Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán.

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí, al Raval, serà un altre dels escenaris de l’OFF LEM, on es podrà gaudir de l’actuació de l’artista resident de Gràcia Territori Sonor d’enguany, Laura Llaneli, que obrirà una nit que també comptarà amb la violència electrònica dels granollerins Tiger Menja Zebra. Les entrades s’han de reservar al correu [email protected]

Encontres en l’Espai Temps i Àgapes

Els Encontres en l’Espai Temps es faran al pati d’Experimentem amb l’Art, a Gràcia, amb actuacions de Floy Krouchy i Tama Kettar (dissabte 10 d’octubre), la pianista Clara Lai i el percussionista Joan Moll (dissabte 17 d’octubre) i Alpha Decay acompanyada de Valentina Alvarado i Carlos Vásquez, convidats pel Centre de Creació La Escocesa (dissabte 24 d’octubre). També cal reservar a través del correu electrònic de GTS.

El Laboratori Àgape, una de les accions més apreciades pel públic, també s’ha transformat i ha pres una nova forma adaptada a la pandèmia. El primer Àgape estarà dedicat a Víctor Nubla, fundador i director artístic del LEM, mort el passat 31 de març, i hi participaran Juan Crek -company de Nubla a Macromassa- i el poeta Joan Vinuesa. El segon, en homenatge a Bernat Roselló, excuiner de Casa Almirall mort a l’abril, tindrà receptes de Quim Díaz i Hara Kraan, música de Ramon Solé i poesia de Guim Valls. Finalment, el tercer Àgape tindrà el menjar de Mancebía Postigo, la música de Zozobra i la poesia de Laia Carbonell.

A més d’aquestes activitats, GTS també presentarà properament, juntament amb la llibreria La Carbonera del Poble-sec, un projecte de ràdio-art que posa en contacte escriptores i músiques per fer un seguit de peces al voltant de la ciència-ficció.

Nou comentari

Comparteix