El Cruïlla tanca amb 77.000 espectadors i anuncia els Manel per a la tardor

El Festival Cruïlla 2019 acomiada aquest dissabte una edició de rècord amb 77.000 espectadors, 20.000 més que l’any passat. La xifra és la més alta de la història del festival, una fita a la qual ha contribuït la jornada extra de concerts del dimecres, fent un total de quatre nits de música.

La desena edició queda marcada no només per aquesta xifra i pels artistes que hi han actuat sinó també pel “tomb” cap a un esdeveniment “pluridisciplinari”, en paraules del seu director, Jordi Herreruela. El certamen ha ampliat horitzons amb activitats paral·leles com el ‘Cruïlla Talks’ (un programa de conferències i debats celebrat abans i durant el certamen), el nou espai del recinte dedicat al ‘stand up comedy’, el ‘Comedy Cruïlla’ o l’entrada de la tecnologia 5G. Novetats que Herreruela confirma que “han vingut per quedar-se” i que no seran les darreres. “Tenim reptes pendents amb la moda i l’esport”, ha avançat el director.

El Festival Cruïlla ha acollit enguany 77.000 persones al Parc del Fòrum. 14.000 en la jornada inaugural extraordinària de dimecres (Black Eyed Peas), 15.000 el dijous, 25.000 la nit de divendres i 23.000 –s’esperen- aquest dissabte. Això és, 20.000 persones més que l’any passat, però enguany amb una nit més de concerts. Com és habitual, el públic del festival és eminentment local, amb només un 5% d’assistents estrangers. 

“El balanç és boníssim pel creixement però sobretot per com s’ha produït”, ha subratllat Herreruela. Es refereix així a l’ampliació de dies (amb dos intersetmanals en horaris raonables pels veïns) i no en aforament del recinte del Parc del Fòrum, per tal d’evitar massificar més el festival.

“És possible fer un creixement sostenible, sense tenir un gran impacte”, ha comentat respecte aquesta via d’increment de dies, però també sobre l’aposta per la “sostenibilitat ambiental”. Herreruela ha destacat que el Cruïlla és avui un esdeveniment “pràcticament de plàstic zero” (els gots, enguany són biodegradables) i dels més “avançats” d’europa en aquest àmbit juntament amb el Festival de Glastonbury. 

Herreruela ha defensat les apostes pel ‘Cruïlla Comedy’ (comissariat pel guionista Tomàs Fuentes), les ‘Cruïlla Talks’ (de la ma d’Agnès Marquès), o haver connectat amb la tecnologia com un dels interessos, ha assegurat, del públic del festival (l’experiència virtual a través de la tecnologia 5G). 

Els Manel, al Cruïlla de Tardor

El festival ha anunciat aquest dissabte qui serà un dels artistes destacats de la seva edició de Tardor. Seran els barcelonins Manel, que actuaran al Poble Espanyol el 16 de novembre presentant el seu nou àlbum.

Nou comentari

Més notícies

Garbage celebra els 20 anys de l’emblemàtic ‘Version 2.0’ amb un concert enèrgic al Cruïlla

El grup liderat per Shirley Manson publicarà el seu nou àlbum a principis del 2020

Bastille i Els Pets defensen el seu pop lluminós al Cruïlla davant un públic entregat

La Fura dels Baus ofereix diverses actuacions aquest divendres al Cruïlla Village