Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El concert de la Diada Pau Casals torna al Palau de la Música
  • CA

La Diada Pau Casals Barcelona es reprèn aquest 2021 amb un concert del violoncel·lista Gautier Capuçon, acompanyat al piano per Frank Braley, al Palau de la Música el proper 15 de juny. Aquest concert homenatge a Casals, organitzat per la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó-Català Palau de la Música, inclourà obres de Beethoven i Schumann.

Capuçon ha construït un programa que s’assembla als que Casals havia ofert al Palau de la Música Catalana a principis dels anys 30, ha explicat aquest dimarts Bernard Meillat, assessor artístic de la Fundació Pau Casals. El concert de gran format de la Diada Pau Casas després que es cancel·lés l’any passat per la pandèmia de la Covid-19.

La primera part del concert inclourà dues grans sonates: Capuçon i Braley han escollit la més lírica de les sonates de Beethoven, la tercera, i la ‘Sonata’ de Debussy, que Casals va tocar molt en diverses ocasions per tot el món. A la segona part, Capuçon i Braley presenten Fantasiestücke de Schumann, l’Elegia de Fauré, dues obres de Saint-Saëns, Boscos silents de Dvorak i les Variacions de Paganini.

Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana, ha dit que és “un concert molt interessant”. “Ens fa molta il·lusió perquè mostra un acord entre dues fundacions que compartim la voluntat d’entendre la música com un valor en si mateixa”, ha afirmat Oller, que ha remarcat que Capuçon és “un dels millors violoncel·listes del món”.

El vincle històric del violoncel·lista amb Barcelona

Amb aquesta celebració, Barcelona vol recordar el seu vincle històric i simbòlic de Casals amb la capital catalana. Les entrades del concert commemoratiu ja estan a la venda i es poden adquirir a taquilles o a través de web del Palau. El 15 de juny també s’organitzarà un trobada d’una hora amb Capuçon al Palau de la Música, impulsada per la Fundació Pau Casals amb la col·laboració de la Fundació Orfeó-Català Palau de la Música.

Per altra banda, els actes de la Diada Pau Casals inclouen un concert popular que se celebrarà a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el 19 de juny. Aquest anirà càrrec de l’Orquestra de Corda del CMMB, amb la direcció de David Olmedo; l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, dirigida per Heriberto Fonseca; l’Orquestra VOZES, sota la direcció de Pablo González i un grup de 20 violoncel·listes format per professors i alumnes de conservatoris i escoles de música de Catalunya dirigits per Antoni Ros i coordinats pel violoncel·lista Peter Thiermann.

Per la seva part, Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, ha destacat que Casals va fer que Barcelona passés a ser una de les capitals musical d’Europa i del món. Prado ha dit que no hi havia una expressió viva del record de Casals a Barcelona, fins els concerts que s’han mantingut des del 2015. “La Diada Pau Casals és una celebració de la ciutat de Barcelona”, ha assegurat.

Més notícies
Presentació de la temporada 2021/22 del Liceu / Sergi Panizo - Gran Teatre del Liceu
El Liceu descobreix el paradís en la temporada del seu 175è aniversari
Notícia: El Liceu descobreix el paradís en la temporada del seu 175è aniversari
Comparteix
La celebració d’aquesta gran efemèride inclou moments únics que passaran a la història cultural de Barcelona
Públic del festival Primavera Sound, en una imatge d'arxiu | ACN
El Primavera Sound anuncia part del cartell del 2022
Notícia: El Primavera Sound anuncia part del cartell del 2022
Comparteix
The Strokes, C. Tangana, Tame Impala, entre els noms més destacats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa