Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘batsenyal’, projectat al MNAC per celebrar el Batman Day i els 80 anys del personatge
  • CA

Un dels personatges més populars del món del còmic és sense cap mena de dubtes Batman, qui aquest 2019 celebra es 80 anys després que aparegués per primera vegada al 1939 de la mà de Bill Finger i Bob Kane. Per això l’anomenat Batman Day, que se celebra aquest dissabte, és enguany molt especial. Una de les activitats organitzades serà la projecció de l’icònic ‘batsenyal’ durant quatre hores a la nit a la façana del MNAC a partir de les vuit de la tarda fins a la mitjanit. Aquesta és una acció coordinada a nivell internacional amb altres 12 punts de diferents països que duran a terme la projecció. Així ho ha explicat l’editorial ECC Ediciones amb seu a Barcelona i encarregada de publicar els còmics de DC en castellà.

El ‘batsenyal’ és una de les imatges més icòniques de l’univers del Cavaller Fosc, però també de totes les històries de superherois. És el mètode que utilitza habitualment el comissari James Gordon quan la situació es complica a la ciutat de Gotham i necessita l’ajuda de Batman. El ‘batsenyal’ va aparèixer per primera vegada al número 60 de ‘Detective Comics’ l’any 41.

El MNAC, on es projecta durant quatre hores el ‘batsenyal’, ja ha estat lligat anteriorment a la història de Batman. De fet, al còmic ‘Batman Barcelona: El cavaller i el drac’, guionitzada l’any 2009 per Mark Waid i dibuixada pel català Diego Olmos, s’ubicava la batcova, precisament, sota del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

L’editorial DC Comics, encarregada de publicar les històries de Batman, Superman i Wonder Woman, entre molts altres personatges, ha llançat una eina on line per seguir les celebracions en les diverses ciutats sobre un mapa interactiu que mostrarà totes les projeccions a temps real.

Còmics especials

A més de realitzar diverses activitats com concursos i sessions de firmes per tot l’Estat, ECC Ediciones ha presentat els títols: ‘Batman: Especial Detective Comics 1.000’, el número 1.000 de la sèrie que va veure néixer a Batman i el llibre ‘Detective Comics: 80 años de Batman’, que fa un recorregut per la història del personatge.

Més notícies
El saló del còmic de Barcelona tanca la 37a edició amb 112.000 visitants
Notícia: El saló del còmic de Barcelona tanca la 37a edició amb 112.000 visitants
Comparteix
La directora de Còmic Barcelona destaca que "el públic ha omplert cada dia els nous espais que s'han ofert"
Com fer parlar un gat o el mecanisme del còmic
Notícia: Com fer parlar un gat o el mecanisme del còmic
Comparteix
Arts Santa Mònica acull una exposició sobre el naixement, evolució i influència del còmic nord-americà i l'impacte en l'estat espanyol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa