Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ser o no ser esport, el dilema sobre els videojocs
  • CA

Uns diuen que sí, altres que no. La polèmica s’apodera d’algunes converses quan es discuteix si els esports electrònics són, o no, un esport. Els detractors volen evitar que se’l consideri esport mentre que els favorables volen que, fins i tot, sigui considerat olímpic. Aquest debat estarà present al 13è Fòrum Olímpic​, unes jornades anomenades “L’impacte dels esports i les disciplines emergents en un món global” que se celebren el 15 i 16 d’octubre al Museu Olímpic.

El director d’Origen Bcn, Víctor Casanovas, descriu els esports electrònics com una modalitat que combina l’esport i el món digital. Gràcies a la tecnologia, reivindica, els e-sports tenen milers de seguidors a tot el món que segueixen les competicions a través d’internet. A més, recorda que els videojocs atrauen “grans esdeveniments” com ara el NiceOne Barcelona, una fira dedicada als videojocs.

Casanovas definex els e-sports com una “activitat esportiva-interactiva”. El director d’Origen Bcn, una empresa que sorgeix d’una de les organitzacions més importants dels esports electrònics, destaca el “llegat” de Barcelona com a ciutat olímpica. A més, celebra que la Fundació Barcelona Olímpica organitzi les jornades sobre esports emergents. 

Sobre els dos dies que se centraran en els esports que comencen a treure el cap en el panorama mundial, afirma que serà una oportunitat per generar un debat sobre si els videjocs han de ser considerats esport o no. 

Fòrum Olímpic

El Fòrum Olímpic dedicarà la seva 13à edició als esports emergents com ara els de roda petita, els e-sports o el tenis platja. Tal com detallen els organitzadors, s’abordarà l'”impacte” sobre els grans esdeveniments, la modificació d’algunes disciplines o la distinció d’algunes activitats com a esport. En aquest últim cas destaquen els e-sports, que centren un debat sobre si han de ser considerats esport. 

Més notícies
L’skate, un esport de carrer que vol omplir estadis
Notícia: L’skate, un esport de carrer que vol omplir estadis
Comparteix
Aquest i altres esports de roda seran protagonistes del Fòrum Olímpic, que se celebra el 15 i 16 d'octubre
Tenis i platja, fórmula de l’èxit d’un esport de moda
Notícia: Tenis i platja, fórmula de l’èxit d’un esport de moda
Comparteix
El tenis platja és un dels protagonistes del Fòrum Olímpic sobre esports emergents que se celebra el 15 i 16 d'octubre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa