Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues joies de Gaudí s’alien i ofereixen un nou descompte als visitants
  • CA

Dues destacades obres d’Antoni Gaudí estrenen un acord per oferir entrades a preu reduït als qui visitin els dos espais patrimonials. Es tracta del Palau Güell de Barcelona, propietat de la Diputació de Barcelona, i la Cripta Gaudí del Consorci de la Colònia Güell. Els dos edificis han estat declarats Patrimoni Mundial per la Unesco i van ser encarregats fa un segle per l’industrial Eusebi Güell al geni modernista català.

A partir d’ara, mostrant l’entrada d’un dels dos equipaments a la taquilla de l’altre es podrà gaudir d’una rebaixa d’un 25% en la tarifa d’accés. Aquest descompte creuat és fruit d’una aliança entre la Diputació de Barcelona i el Consorci de la Colònia Güell, les entitats que gestionen els dos espais. Hi col·labora també el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer dues de les joies més emblemàtiques i desconegudes d’Antoni Gaudí i unir per primer cop un atractiu de la ciutat de Barcelona amb un dels principals recursos turístics del Baix Llobregat. La comarca es consolida any rere any com una de les principals destinacions de la demarcació barcelonina, fora de la capital.

El Palau Güell (1886)

El primer encàrrec de l’empresari Eusebi Güell al seu protegit Antoni Gaudí és el Palau Güell, una residència familiar senyorial al cor de Barcelona i a poques passes del port. L’arquitecte encara era molt jove però el seu talent i originalitat van fascinar l’industrial, que amb els anys es va convertir en el gran mecenes de Gaudí.

El Palau Güell és el palau urbà més ben conservat del geni modernista i s’ha preservat durant més d’un segle al carrer Nou de la Rambla quasi sense modificacions estructurals. La visita permet explorar el saló central, escoltar l’orgue o admirar les xemeneies del terrat, entre altres experiències immersives.

La Cripta Gaudí i la Colònia Güell (1908)

Uns anys després de projectar la residència familiar dels Güell, l’arquitecte es va encarregar també del disseny de la nova fàbrica d’aquesta nissaga burgesa. Fugint dels aldarulls obrers de Barcelona, els Güell van apostar per un indret fora de la capital però ben connectat: Santa Coloma de Cervelló.

Cripta Gaudí, a la colònia Güell / Gonzalo Sanguinetti - Diputació de Barcelona

Cripta Gaudí, a la colònia Güell / Gonzalo Sanguinetti – Diputació de Barcelona

En aquest municipi aleshores rural va fer-hi edificar tota una colònia industrial, un complex que reunia les naus industrials, les cases dels treballadors i edificis per a l’oci, la cultura i la pregària. La Cripta Güel és justament a l’església de la colònia i constitueix una parada obligada per comprendre la posterior construcció de la Sagrada Família.

Columnes inclinades, vitralls en forma de flor, volums ingràvids, arcs catenaris i una integració harmònica a l’entorn defineixen aquest espectacular temple. Mostra la plenitud artística de Gaudí i inclou nombrosos exemples del seu domini de les arts aplicades. La visita es pot completar, a més, amb el Centre d’Interpretació de la colònia que hi ha a l’antiga cooperativa de consum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa