Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Doble rècord del món per tancar l’any en la Cursa dels Nassos
  • CA

L’última cursa de l’any a Barcelona, la tradicional Cursa dels Nassos, ha tancat 2021 de la millor forma possible, amb un doble rècord del món en la curta distància. Dos atletes etíops, Berihu Aregawi i Ejgayehu Taye Hayle, han batut la plusmarca mundial dels cinc quilòmetres aquest divendres al vespre en categoria masculina i femenina, respectivament.

Aregawi ha guanyat la cursa masculina amb una marca de 12 minuts i 49 segons. El corredor ha aturat el cronòmetre dos segons abans del millor temps fins ara registrat en la distància. El propietari del rècord fins aquest 31 de desembre era Joshua Chepteguei, amb 12 minuts i 51 segons.

En la cursa femenina, Taye Hayle ha fet miques l’actual plusmarca. L’atleta ha arribat a meta amb un temps de 14 minuts i 19 segons, és a dir, 24 segons menys que la millor marca mai registrada fins ara en una cursa de cinc quilòmetres.

La distància de cinc quilòmetres cobreix l’anomenada cursa “internacional”. Reservada excepcionalment a corredors professionals, la Cursa dels Nassos buscava precisament enguany que la distàncies fos propícia per viure un rècord mundial i inscriure el nom de la popular competició en els registres de l’atletisme internacional. S’hi havien citat alguns atletes amb bones marques per aspirar a proclamar-se recordman mundial, com Carlos Mayo, Mike Foppen, Sondre Moen, Bastien Augusto, Santi Catofre, Arsene Guillorel i altres 20 corredors amb marques personals per sota dels 14 minuts. En aquest cas, la prova ha començat al carrer Arquitecte Sert i ha finalitzat al carrer Selva de Mar.

Alhora, s’ha disputat la cursa tradicional, de 10 quilòmetres de distàncies, coincidint amb Sant Silvestre, una data assenyala en el calendari de l’esport popular, amb proves arreu del territori per acomiadar l’any. A la cursa popular hi han participat al voltant de 6.200 inscrits, que han pres la sortida de forma esgraonada per garantir les distàncies de seguretat per prevenir el risc de contagis per la Covid, disparats per la sisena onada i l’expansió de la variant òmicron.

Més notícies
L'Ajuntament lamenta la massificació d'aquests dies a Ciutat Vella JORDI PLAY
Barcelona bat un preocupant rècord de temperatura càlida en ple hivern
Notícia: Barcelona bat un preocupant rècord de temperatura càlida en ple hivern
Comparteix
Supera dos cops en un sol dia el registre més alt anotat en un més de desembre a 3.180 metres d'altitud
Obres a la nova estació de la Sagrera, amb l'estructura per on passaran els trens d'alta velocitat al fons / ACN - Albert Cadanet
Deu infraestructures pendents a Barcelona que tampoc veuran la llum el 2022
Notícia: Deu infraestructures pendents a Barcelona que tampoc veuran la llum el 2022
Comparteix
L’estació del TAV de la Sagrera, la finalització de la L-9, els accessos viaris i ferroviaris al Port o l’ampliació dels FGC, obres que clau però sense data de finalització

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa