Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Santa Eulàlia recupera el furor casteller amb un nou format
  • CA

Les festes de Santa Eulàlia han ressuscitat la passió pels castells a Barcelona. La plaça Sant Jaume ha tornat a acollir aquest diumenge al matí una actuació de les 8 colles de la ciutat, després que l’any passat s’hagués de suspendre l’acte per la pandèmia.

Així, la Diada Castellera de Santa Eulàlia ha comptat amb la participació de les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, la Jove de Barcelona, la de Sarrià i els Esquerdats (Esquerra de l’Eixample). La cita ha tingut un format excepcional: tots els grups han aixecat castells a l’antiga, de forma simultània i durant un temps limitat de 60 minuts.

La represa de l’activitat castellera era molt esperada pels integrants de colles i pels aficionats a aquesta singular tradició catalana. L’escassa distància entre els membres de la pinya i la proximitat del públic els van fer objecte de fortes restriccions per evitar contagis de coronavirus. Els líders del moviment van demanar molts cops establir un protocol que permetés mantenir els castells, però ha calgut més d’un any per restablir els espectacles i assajos.

Castellers amb mascareta, una nova imatge de Santa Eulàlia / ACN – Laura Busquets

La diada és un dels plats forts de la festa major petita de Barcelona. Les 8 colles han demostrat que tornen amb moltes ganes i disposades a adaptar-se a nous formats i portar mascareta per precaució sanitària. El 2021 la cita va quedar suspesa i per tant els castells d’avui eren en certa manera una primera presa de contacte amb la plaça barcelonina.

Pilars d’obertura a la Diada castellera de Santa Eulàlia / ACN – Laura Busquets

Sota l’atenta mirada del públic, molt aplaudidor enguany, els castellers han fet els pilars d’obertura i han aconseguit plantar diversos castells de 6 i de 7. Per exemple, la colla de Sarrià i la del Poble Sec s’han marcat un 3 de 6 amb agulla cadascuna i els de Sagrada Família han lluit un 4 de 6 amb agulla. Els Borinots santsencs i la colla de Gràcia han fet respectivament un 4 de 7 i un 3 de 7. La Colla Jove de Barcelona s’ha atrevit amb un pilar de 4 aixecat per sota. Per acabar, nova ronda de pilars de tancament i si la Covid ho permet, fins la diada local de La Mercè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa