Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El complex binomi del desenvolupament sostenible i esport, a debat al Museu Olímpic

La sostenibilitat és un dels principals reptes als quals ens enfrontem com a societat, però quin és el cost de l’adequació dels equipaments i la celebració d’esdeveniments esportius? Amb aquesta pregunta es posa sobre la taula la conferència “El preu de la sostenibilitat. Desenvolupament sostenible i esport” al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch el poper 19 d’octubre a les 17h. La conferència s’emmarca en el cicle El valor de l’Esport en el segle XXI, i està organitzada per la Fundació Barcelona Olímpica en col·laboració amb el Institut Barcelona Esports. Si voleu assistir a la xerrada heu de fer una reserva prèvia fent clic aquí.

La xerrada s’emmarca en un projecte més ampli que pretén crear un nou espai per a compartir i divulgar el valor de l’esport associat a la identitat, la salut, l’educació, l’economia, la història i la construcció social.

Ponents de luxe

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible han esdevingut una nova fita en l’assoliment d’un futur més responsable. Els reptes als quals ens enfrontem no són aliens al món de l’esport i és per això que analitzarem la seva contribució en l’assoliment dels ODS.

El debat tindrà lloc aquest 19 d'octubre al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch
El debat tindrà lloc aquest 19 d’octubre al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch

La jornada comptarà amb la presència de ponents de luxe:

Marta Segú i Estruch, Directora General Fundació Futbol Club Barcelona.

 “Ara, més que mai, és important promoure una ciutadania global crítica, responsable i compromesa. La Fundació FC Barcelona i el Club ens hem adherit al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per construir un món més just, més equitatiu i més respectuós amb la diversitat i amb el medi ambient, una societat en què la infància i la joventut puguin desenvolupar-se lliurement i satisfactòriament, en igualtat d’oportunitats i utilitzant l’esport com una eina de canvi i de transformació social”.

Ignasi Senabre, Director Comercial d’Sports & Landscape 

“El desenvolupament sostenible va més enllà del que fem, és el que som. Perquè les empreses són pilars fonamentals a les societats i tenen un paper decisiu en el creixement en conjunt, creiem fermament en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides per impulsar un nou model de societat, més inclusiu i equilibrat, més respectuós amb les persones i amb el planeta.”

Eloi Burriel Aumedes, Creador i Fundador de L’ORIGEN, empresa d’innovació, ecologia i comunicació.

“Respecte al preu de la sostenibilitat no ens podem permetre cap dubte. Només apostant per ella tindrem una mica d’esperança enfront l’emergència climàtica.”

La xerrada, també a les xarxes socials

Si no podeu assistir de forma presencial, també podeu seguir la xerrada de forma virtual, a través de la web http://www.museuolimpicbcn.cat o del canal youtube de la Fundació Barcelona Olímpica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa