Debat sobre la selecció de llibres infantils després de la polèmica decisió de l’escola Tàber

Biblioteques de Barcelona vol fer una jornada que serveixi com a “marc de reflexió i debat”

Biblioteques de Barcelona ha anunciat que convocarà una jornada “que serveixi com a marc de reflexió i debat” al voltant de “la selecció de documents per als infants” que afavoreixin “valors d’igualtat de gènere, diversitat funcional, interculturalitat, diferents opcions religioses i de pensament, identitats sexuals diverses i una cultura de la pau i de la convivència entre les persones”. 

L’entitat ha anunciat aquesta activitat amb la “voluntat de tendir ponts” després de la “polèmica” al voltant de la retirada de llibres infantils com La Caputxeta Vermella de l’escola Tàber de Barcelona. La jornada comptarà amb bibliotecaris, educadors, famílies, autors, narradors, editors, il·lustradors, llibreters i altres agents implicats.

Compensar els valors clàssics

L’entitat exposa que treballa compensant els valors que apareixen a la literatura clàssica amb activitats per afavorir “valors i conductes adequats a la realitat social i cultural actual”. 

Expliquen que entre aquestes activitats hi ha sessions de narració de contes amb continguts basats en nous models familiars, l’adaptació de contes clàssics amb els rols dels principals protagonistes canviats, temàtica LGTBI i diversitat funcional, cicles temàtics, clubs de lectura que afavoreixen la reflexió crítica i l’intercanvi d’opinions així com una selecció de fons que contribueix a fomentar tots aquests valors, segons informen en un comunicat.

Més informació

Nou comentari