Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja s’ha anunciat la data d’inici de la Copa Amèrica de Vela
  • CA

La data d’inici de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela ja és a l’horitzó. Tal com ha informat aquest dimecres en un acte el director general d’ACE Barcelona, Grant Dalton, l’esdeveniment arrencarà el 22 d’agost del 2024, tot i que hi haurà regates prèvies. El que és important saber per a la ciutadania de Barcelona és que la competició es podrà veure des de la platja, ja que es farà a 200 metres de distància de la sorra, i des d’unes pantalles que estaran situades al Moll de la Fusta.

D’altra banda, Dalton també ha indicat que els cinc equips de vela volen instal·lar les seves bases als espais facilitats pel Port de Barcelona abans de l’estiu del 2023. Per part seva, el president del Port, Damià Calvet, ha dit que els espais es podran fer servir a partir del pròxim abril per tal que els equips puguin començar a fer realitat les seves bases.

Missatge d’unitat de les diferents administracions

En l’acte de presentació, que s’ha celebrat al Museu Marítim, també s’ha comptat amb el conseller d’Empresa i Treball del Govern de la Generalitat, Roger Torrent; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni; i la delegada de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay; que han mostrat una actitud d’unitat. Tots ells han emfatitzat la importància que la capital catalana aculli la Copa Amèrica. Paral·lelament, han dit que tindrà una bona repercussió en la ciutat.

Per part seva, Colau ha recalcat que la Copa Amèrica ha triat la ciutat, però que la ciutat també ha triat la Copa Amèrica. A més, ha afirmat que aquest esdeveniment esportiu serà compatible amb el “model de ciutat democràtica, oberta al món, justa i orgullosament diversa”. Tal com ha subratllat: “El món veurà una ciutat que estima l’esport i el mar Mediterrani. Serem un referent internacional de ciutat democràtica i oberta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa