Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Circ poètic i dansa en una obra en llenguatge de signes i textos en braille
  • CA

Barcelona s’omplirà de circ, dansa i màgia en un espectacle destinat a tots els públics gràcies a Els viatges de Bowa. L’obra, organitzada per La gata japonesa, s’ha estrenat aquesta setmana al CC Besòs i avui tindrà funció en el CC Barceloneta. L’acollida ha estat molt positiva i tots estan molt contents en veure que ha agradat. Tenen previst repetir l’experiència pròximament, tenint en compte com ha triomfat aquesta idea pluridisciplinari i amb to poètic. 

La Bowa rep el seu original nom inspirant-se en una disciplina de circ molt antiga que data del 1800. De què es tracta? D’una equilibrista que camina sobre ampolles en una funció elegant que combina la dansa, la màgia i el teatre. 

Han volgut obrir les portes a tothom en aquest xou gestual que incorpora petits textos en català i també en llenguatge de signes. A més a més, ofereixen audioguies descarregables al mòbil, una maqueta tiflològica i textos impresos en braille.

Què podem veure en aquesta obra?

La Bowa és una nòmada, òrfena d’arrels i de somnis, que recorre el món tractant de donar un destí als missatges que les persones anònimes llencen al mar dins d’ampolles. D’alguna manera, vol connectar aquestes persones desconegudes amb el seu passat per suplir el buit que té ella en aquest sentit. Tot canviarà quan, en un d’aquests viatges, la protagonista trobarà un lloc molt especial que li provocarà un sentiment de pertinença.

Guanyadors de quatre premis, el xou es dirigeix a tots els públics tal com ens reconeix l’autora i intèrpreta de l’obra, Elena Vives: “Els més petits gaudeixen de l’espectacle i també els més grans. Ens agrada molt quan venen els avis a acompanyar-los, ja que gaudeixen molt i s’acaben convertint en el nostre públic preferit”. 

Assegura que el feedback que han rebut fins ara és “molt positiu”, fins al punt d’estar superant totes les expectatives que s’havien marcat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa