Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Viatge a la sàtira algueresa amb Claudio Gabriel Sanna
  • CA

Claudio Gabriel Sanna, un dels cantautors i intèrprets més representatius de l’escena musical de l’Alguer, ens transporta a la ciutat sarda amb les seves cançons de festa, sàtira i taverna. El seu darrer disc, ‘Mirau que sem anant i mirant. Cançons de festa, sàtira i taverna de l’Alguer’, emula les cançons que s’entonaven a les tavernes, on els clients, amb un got de vi a la mà i acompanyats d’una guitarra, d’una mandolina i de percussions inventades, com les culleres de la mateixa taberna, cantaven cançons.

Aquest és el treball que el cantautor alguerès oferirà a l’auditori Barradas de l’Hospitalet aquest diumenge 3 d’abril a les 19h en el marc del Tradicionàrius i el Barnasants. De fet, el concert s’havia de celebrar ara fa just un any, però va ser cancel·lat a causa de les restriccions per la Covid-19.

Un disc que és la fusió del treball d’artistes algueresos i catalans: Claudio Gabriel Sanna: veu, guitarra i mandola I Meritxell Gené: veu i guitarra I Marc Serrats: veu i guitarra I Salvatore Maltana: contrabaix I Dario Pinna: violí I Josep Maria Cols: piano i acordió I Paolo Zuddas: percussions. En definitiva, cançons que encara es poden escoltar a les cases alguereses durant les celebracions familiars i d’amics.

De fet, les cançons d’aquest repertori es poden agrupar per tipus en bàlzigues (paraules de joc i de broma), xistos (malnoms atribuïts a una persona destinada a ressaltar un defecte) i ciocculas (cançons de gresca). Tots eren irreverents i tenien com a tema principal algun personatge local conegut.

El disc està disponible a totes les plataformes digitals i es pot comprar a les llibreries i botigues de discos de l’Alguer.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa