Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La música festiva de Germà Negre posarà punt final al 35è Tradicionàrius
  • CA

Després de tres mesos i més de cinquanta activitats, aquest divendres el Festival Folk Internacional Tradicionàrius celebra la cloenda. I ho farà recuperant i reivindicant el ball i la festa, amb l’actuació de Germà Negre (22h) i l’espectacle 10 anys!, un viatge per la trajectòria del grup fundat el 2012. El públic hi trobarà moltes versions de clàssics de la música popular i també creació pròpia, amb aires de festa major, lletres irreverents i molta ironia. 

El grup banyolícompleix una dècada voltant per tot el país, explicant històries a través de la música i fent-nos ballar, amb lletres despreocupades i irreverents però també de reivindicació social i política i amb una característica sonoritat carregada de presa de terra. Des de l’escenari del Tradicionarius iniciaran la seva gira dels deu anys, que seguirà després per places i festes majors.

Germà Negre repassarà tot el seu repertori, des del seu primer disc, Els àngels fan torrades (2015),  fins a l’àlbum publicat l’any passat, Picants, obscenes, amor i penes, una proposta on hi caben la patxanga holandesa, la cobla, la jota, el blues i ritmes caribenys i amb la qual asseguren haver tornat a l’essència del grup, amb molt ball i molta cultura popular i d’arrel. El públic també trobarà temes acabats d’estrenar, com la versió molt personal del clàssic de la música popular ‘La filomena’. Un espectacle amb un format dinàmic, amb l’objectiu de fer reviure l’essència de la festa major.

El concert de Germà Negre tancarà així la 35a edició del Tradicionàrius, que ha programat durant tres mesos més de cinquanta propostes per viure l’arrel, la fusió i la tradició i que ha portat més de seixanta grups i artistes. En aquesta edició, a banda de les propostes amb DO Catalunya, han destacat les músiques de proximitat i el cant col·lectiu i el ball, dos elements especialment reprimits per la pandèmia. El festival ha aconseguit mantenir el públic d’altres edicions, amb uns 9500 espectadors presencials en total, i 20.000 seguidors a les xarxes socials i al canal de Youtube.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa