Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La micropoesia més underground arriba al Poblenou amb Ajo i Mastretta
  • CA

La micropoesia està de moda, però en el cas d’Ajo ja fa anys que forma part del seu dia a dia. L’artista underground que ara arriba amb el seu MicroShow a Barcelona va començar el seu camí en la micropoesia a principis dels 2000, quan després de la dissolució de la seva banda de rock experimental ‘Mil dolores pequeños’ va haver de buscar una nova manera de treure tot el que porta dins. Des de llavors s’ha dedicat a escriure i compondre petits poemes i fins i tot ha anat de gira a l’Argentina, Nicaragua, Brasil i Mèxic, on la va acompanyar la seva amiga i reconeguda cantant, Julieta Venegas. “Tinc grans amics músics que m’han acompanyat”, celebra Ajo en declaracions al TOT Barcelona. 

Després d’uns anys investigant la micropoesia per la seva banda, va conèixer Nacho Mastretta i van decidir col·laborar. Plegats, han donat forma al MicroShow, que aquest diumenge 23 d’octubre aterra a Barcelona, concretament a la Sala Petita Can Felip. Encara hi ha entrades disponibles a un preu d’entre 12 i 15 euros. L’espectacle, que explora entre el cabaret, el rock i el punk, té una durada d’aproximadament una hora, tot i que pot variar lleugerament perquè “cada show és únic”

Nacho Mastretta i Ajo durant l'espectacle / Twitter
Nacho Mastretta i Ajo durant l’espectacle / Twitter

Improvisació poètica amb paisatges musicals

El MicroShow d’Ajo Micropoetisa i Nacho Mastretta és un espectacle musical poètic basat en la improvisació i que té molt en compte com se senten els artistes en cada moment. “Porto els poemes escrits però em salto alguns o vario l’ordre depenent del que senti en el moment”, explica l’artista underground, que es mostra sorpresa en adonar-se que ja fa 22 anys que es dedica a la micropoesia. 

Ajo destaca la feina de Mastretta en aquest duo poètic, especialment perquè “mostra paisatges musicals per on transitar”. “Cap espectacle és igual al següent perquè tot depèn del moment en el que ens trobem i dels sentiments que tenim en aquell instant”, assenyala Ajo, que subratlla la idea que canta i recita segons el que li demana el cos. “Últimament estem en un moment de riure de tot”, explica. 

Compenetració i naturalitat

El Microshow d’Ajo i Mastretta es basa en la compenetració dels dos artistes, que ha nascut i crescut gràcies a l’amistat i al que han compartit junts. Així ho explica Mastretta, que destaca l’habilitat dels dos intèrprets per seguir-se i improvisar espectacles únics. “El show té una espontaneïtat i expressió que li donen força en el moment en el que estem realment junts i compenetrats”, destaca el músic, que insisteix que el seu objectiu principal és “expressar-se amb rotunditat”

“Em deixo portar per ella i pel món de la seva micropoesia”, diu Mastretta en referència als paisatges musicals que esmentava Ajo. Així, el músic intenta seguir els moviments de l’artista i a través del que diu en les seves poesies inspirar-se per construir melodies que funcionin amb els textos. “Mai porto cap nota preparada”, explica el músic abans d’afegir que creu que precisament és això el més “bonic” de la improvisació. “Cada moment que vivim amb el públic és únic i irrepetible”, celebra.

Un moment del Microshow / Instagram
Un moment del Microshow / Instagram

En aquest sentit, Mastretta parla d’”ocurrències musicals” espontànies durant el show que aterra mitjançant el piano, l’harmònica i el clarinet. “Jugo amb els tres timbres i a vegades toco els tres instruments simultàniament, tot segons el que m’inspiri en aquell moment”, explica el músic, que ha improvisat durant tota la seva carrera en dansa, teatre i poesia. 

“L’objectiu és limitar la música al més essencial, a la naturalitat. No fer coses exagerades per cridar l’atenció”, insisteix abans de concloure que el que realment sorprèn el públic és la compenetració que té amb Ajo i amb les seves emocions.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa