Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Flux Festival, la millor opció per als amants dels vídeos d’autor
  • CA

Barcelona premia els vídeos d’autor a la 17a edició del Flux Festival, en el que les arts visuals són protagonistes d’unes projeccions molt originals amb documentals de creació, videoinstal·lacions o videoarts. Tots els autors estan vinculats a la ciutat, uns artistes que exposaran les seves obres cada dissabte i diumenge fins al 18 de desembre al Centre d’Arts Santa Mònica de La Rambla.

En aquesta ocasió, Arturo Bastón, Kikol Grau i Elisabet Mabres són els protagonistes. Tota la programació gira al seu voltant, tres artistes de trajectòries molt diferents que exposen com s’han endinsat en el camp de l’art, de la videoperformance, de l’experimentació audiovisual o del documentalisme. En definitiva, mostren la seva obra en una projecció monogràfica retrospectiva que esperen que cridi l’atenció del públic més curiós. 

En aquest Festival Flux, l’obra dels tres artistes és l’atractiu principal. Les sessions monogràfiques són retrospectives i recullen vuit vídeos nous, un esforç extra no vist en altres festivals d’aquest tipus.

D’aquesta edició, destaquen haver afegit una diferència principal. Fins ara, les tres presentacions dels artistes es feien en dies seguits i això impedia que molts assistents poguessin a anar a tots tres. Per tal de solucionar-ho, enguany ho han dividit en tres caps de setmana diferents: “La sessió del primer cap de setmana estava plena a vessar, amb gent quedant-se fora de la videoperformance. Per a nosaltres això és un èxit, hem notat molt la diferència respecte a l’organització d’abans perquè d’aquesta manera els ha estat més fàcil poder venir a tot”, aplaudeix la codirectora del Festival, Lis Costa, en una entrevista amb el TOTBarcelona.

Què podem veure al Festival Flux de Barcelona?

Com a tret diferenciador d’aquest recull d’obres d’autor, el Festival ha encarregat a cadascun d’aquests artistes la realització d’una obra original amb el tema en comú de l’autoretrat. Totes tres han estat presentades conjuntament en la sessió inaugural en la que els assistents van poder parlar amb ells. A més a més, s’han organitzat diferents col·loquis amb els autors.

Un dels elements únics d’aquest Festival té nom pròpia, la Flux Videocapsa. En aquestes capses de fusta experimenten amb formats alternatius d’exhibició dels vídeos, en la que inclouran deu vídeos inèdits de deu artistes de renom. Entre ells, destaquen noms tan potents com Josep-Maria Balanyà, Miquel Boneta o Jordina Ros. 

Cartell del Festival Flux 2022
Cartell del Festival Flux 2022

I quin tipus de públic els visita? La codirectora ens assegura que, després de tants anys, tenen un públic fidel que repeteix any a any. A més a més, reben molts amants de l’art i persones interessades en les sessions monogràfiques dels autors. Els fans del món de les performances també hi tenen cabuda, així com tots els convidats dels mateixos artistes que hi participen.

Les entrades són totalment gratuïtes, però cal reservar entrada en la seva pàgina web perquè l’aforament és limitat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa