Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un cabaret estrambòtic, tarot i l’alter ego d’una actriu a Escena Poblenou

El XXI Festival Escena Poblenou convida els barcelonins a gaudir de 25 espectacles que recorren un ampli ventall de disciplines artístiques com el teatre, la dansa, el circ i les performances. Entre els grans títols que proposen, divendres i dissabte destaquen dos espectacles a Can Felipa que prometen entretenir i fer parlar molt.

Els fans de Diana Pla podran veure-la a Miss cosas y yo divendres a les 20 h, una obra autobiogràfica que omplirà la sala petita amb la interpretació d’un personatge amb doble personalitat. L’endemà al migdia, gent de totes les edats podran quedar-se amb la boca oberta en apropar-se al Diversorum, un espai de festa amb els actors, ballarins i cantants amb diversitat funcional que hi participen.

Miss cosas y yo, una obra de teatre per sentir-hi identificat

L’actriu del Maresme, Diana Pla, continua la gira de Miss cosas y yo. Aquesta actriu polifacètica es posa a la pell d’una dona marcada pel seu fort alter ego, un personatge complex però en el que és fàcil sentir-s’hi identificat. En aquesta ocasió, la protagonista parteix de la seva pròpia experiència per relatar com es viu la dualitat de la nostra persona amb les expectatives que creem al nostre voltant.

La intèrpret promociona una obra que en el títol ja amaga una pista: “Es diu així per molts motius, però el principal és per fer el joc de paraules i barrejar el concepte de Miss com a senyoreta i el jo que fa referència a la meva persona en si. Aquí parlem de la lluita entre el nostre jo real i les expectatives que ens creem nosaltres mateixos. A partir de la meva experiència, parlo de les meves coses que, al final, poden ser les de qualsevol altra persona”. 

L’espectacle està dirigit a un públic més gran de 12 anys, encara que la protagonista assegura que aquelles persones més grans també s’hi veuran reflectides: “Aquesta obra agafa bastantes edats, encara que originàriament estigui dirigit a un públic jove. Són ells els qui més m’interessen perquè els poden tocar bastants temes dels que tracto en aquest recorregut que faig des del que ens diuen a l’escola, les notes que ens posen, el pensar què volem fer amb la nostra vida… Ara bé, també surten a la llum ferides passades que poden agradar a la gent més gran”. 

Diana Pla protagonitza 'Miss cosas y yo' - Escena Poblenou
Diana Pla protagonitza Miss cosas y yo | Escena Poblenou

Diana Pla no s’imagina el teatre sense la interacció del públic, que també aquí tindrà un paper important: “No hi ha quarta paret perquè aquest és un teatre proper i el públic en forma part, vull que parlin, riguin i donin la seva opinió. Només diré que faré coses diferents a sobre de l’escenari depenent de la reacció de la gent que vingui a veure’ns”. 

El Diversorum no vol deixar ningú enrere i proposa un espai de trobada interseccional

Escena Poblenou també proposa un espai de trobada i festa per a tothom amb Diversorium. Artes vivas y espacio de convivencias. La responsable del projecte, Veronica Valentini, ens explica que aquest xou va molt més enllà de la idea clàssica d’un cabaret: “Parlem d’un espectacle de més d’una hora amb un munt d’actuacions molt diferents entre si. La idea és explotar la diversitat cultural i d’estils amb un parell de duets de dansa, teatre amb persones guenyes, una lectura del tarot, una presentadora drag queen i una banda musical formada per persones amb diversitats funcionals”.

El 'Diversorum' promet festa - Escena Poblenou
El Diversorum promet festa | Escena Poblenou

Aquesta és la tercera vegada que representen el conjunt en directe, ja que va començar tot just abans de l’esclat de la pandèmia i no ha pogut tornar fins ara. Es dirigeixen a tot tipus de públic, una idea que quadra amb l’origen d’aquest conjunt que buscava que la societat civil pogués tenir una obra pròpia, en lluita contra la idea que només els professionals del sector poden gestionar un espectacle: “Aquesta és una festa per a tothom, per a i amb gent amb diversitat funcional que intenten crear noves relacions sense prejudicis, un espai de festa perquè passin moltes coses”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa