Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
DAU Barcelona exhibeix la innovació al món del joc tradicional
  • CA

Tot a punt per l’onzena edició del Festival DAU Barcelona, epicentre del joc tradicional per a grans i petits, que tornarà a demostrar que el joc no té edat i que les tradicions també poden innovar. El recinte de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, acollirà entre el 19 i el 20 de novembre aquesta edició del DAU organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Al DAU hi trobareu activitats dirigides per a infants i adults i una gran zona per gaudir de les darreres novetats i innovacions en els jocs clàssics. També propostes concretes per a infants de menys de deu anys, amb Dauet, propostes més avançades al DAU expert, i campionats per posar-vos a prova. I si us apassiona la historia, Dau Històric: una activitat per reescriure la història al voltant d’una taula i parar atenció en les recreacions de la nostra història política, militar, social o econòmica.

DAU Tradicional

D’entre tot el ventall de propostes del DAU us destaquem el DAU Tradicional, de 10h a 14h i de 16h a 21h tots dos dies, al pati de l’escola Can Fabra i de l’institut Vapor del Fil. Aquí podreu practicar jocs populars de Catalunya. Hi haurà Tir de fona, Espai Punteria, Espai Baldufa, Io-io, Kendama, Pinta l’Oca del Dau, Bitlles de 9, Bitlles de 6 i Aixecada de càntirs d’Argentona. A més, tindrà lloc el primer torneig de lluita del Bac Dau Barcelona, l’Olimpíada Pa sucat amb Oli, l’homenatge al mestre baldufer Arcadi Salada, la trobada internacional bèlit Dau Barcelona i la presentació des llibres Sonos Ludum i La morra, a càrrec del seus autors. A més, el DAU tradicional també busca revaloritzar els carrers i places com a espais de joc i de relacions socials.

I una altra proposta interessant és Antídots: el joc d’idees per abordar la soledat. Es tracta d’un joc de cartes que convida els participants a posar sobre la taula el que pensen sobre la soledat, el que senten, com l’aborden i com se’n surten. El joc va ser creat per l’Ajuntament de Barcelona per tal d’ajudar les persones a saber identificar situacions de soledat en el dia a dia, perquè també pot ajudar a ser un agent de cura i detecció, fins i tot per part de la mainada. 

Des del 2012, el festival posa a l’abast de les famílies jocs de tauler contemporanis i tradicionals, de cartes, de rol, de miniatures, de simulació històrica, i també permet practicar jocs tradicionals que tenen escassa presencia en el dia a dia del joc dels nostres infants, com el bèlit o la morra. És també un punt de trobada dels aficionats als jocs i de professionals del sector editorial dels jocs de taula i de molts dels seus creadors.

El DAU és també l’espai adient per destacar el paper que juguen les escoles introduint el joc a les aules com a eina d’aprenentatge d’un valor incalculable. “L’esforç dels docents per ampliar les formes en què aprenen infants i joves de totes les edats és enorme i innegable. També té molt valor la tasca que fan les associacions, els centres cívics i els casals de barri per donar a conèixer el joc i fer que formi part de la vida quotidiana”, diu l’organització del DAU.

Consulteu tot el programa fent clic aquí

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa