Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Conferència de Jordi León sobre el compositor de sardanes Manuel Oltra
  • CA

Oltra va ser autor de més d’un centenar de peces per a cobla i sardanes, a més de treballar com a professor del Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va instruir altres mestres com Eduard Toldrà i Joaquim Zamacois. La conferència de León, que també n’ha estat deixeble, es complementarà amb la projecció de ‘Manuel Oltra. Un mestre i amic’, impulsat pel compositor i flabiol barceloní.

La cita a la Casa de la Sardana pràcticament coincidirà amb el centenari del naixement d’Oltra, nascut a València el 8 de febrer de 1922. Arran d’aquesta efemèride, l’associació Músics per la Cobla va impulsar una campanya, no reeixida, per tal que l’Administració declarés el 2022 com a Any Manuel Oltra. L’acte es planteja, doncs, com el primer esdeveniment que en reivindica la seva figura i obra des del món associatiu.

La trajectòria d’Oltra, traspassat a Barcelona el 2015, va ser reconeguda amb la concessió de la Creu de Sant Jordi (2010). L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta, però es requereix reserva prèvia enviant un correu electrònic a [email protected], indicant nom i cognoms de cada assistent.

 Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa