Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cavalls, mules i ases… i altres bèsties de cartró, a la Casa dels Entremesos
  • CA

Coincidint amb l’inici de la temporada dels Tres Tombs, on els cavalls i les mules i altres animals de peu rodó són els grans protagonistes, la Casa dels Entremesos de Barcelona organitza una taula rodona al voltant d’aquestes bèsties que, en representacions de cartró-pedra, fibra de vidre o altres materials, tenen també un paper destacat en la imatgeria festiva d’arreu de Catalunya.

Quin és l’origen de la Mulassa de Barcelona? Què simbolitza el ball dels cavallets Cotoners de Barcelona? Com va decaure la popularitat d’aquestes peces i com s’han aconseguit recuperar? Són algunes de les preguntes que convidarà a descobrir la Casa dels Entremesos el dijous 20 de gener (20 hores). Amb el títol ‘Cavalls, mules i ases… i altres bèsties de cartró’, la taula rodona oferirà una interessant mirada sobre la història i el simbolisme i el paper dels cavalls, cavallets, bous, ases i mulasses, etc. dins el bestiari festiu català.

A l’acte hi participaran Xavier Orriols, músics i estudiós de la cultura popular; Mercè Ayora, delegada de Barcelona de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular; Nico Alonso, membre l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi (Mulassa de Barcelona); Montserrat Garrich, membre de l’Esbart Català de Dansaires (Cavallets Cotoners de Barcelona); Andreu Barnadàs, president de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona, i Xavier Cordomí, president de l’Associació de Festes de la Plaça Nova i director de La Casa dels Entremesos.

L’entrada gratuïta, amb aforament limitat a les directrius sanitàries del moment.

 Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa