Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pallassos i jazz per a petits i grans amb ‘A cau d’orella’
  • CA

Cinc músics de jazz hippies que toquen cançons conegudes per tothom que entretindran i faran riure als més petits de la casa. Aquesta és la idea d’A cau d’orella, una obra de la companyia Com sona? que tindrà funció dijous 15 i dissabte 17 de desembre als CC del Coll i el Matas i Ramis. El venen com un espectacle pensat i dissenyat per als nens entre dos i sis anys, però també adaptat als bebès que es quedaran amb la boca oberta davant de tants colors, moviment i el llenguatge clown.

Ambientat en els Estats Units dels anys vint i trenta, interpreten temes populars amb cinc instruments diferents i pinzellades de jazz. Tot comença amb la retrobada de cinc amics, carregats cadascun d’ells amb una maleta. De dins, treuen objectes que ensenyen als altres: “Mantenim l’essència de xou en xou, però sempre canvia perquè actuem de manera diferent depenent de com estem en aquell moment. L’obra sempre és igual i diferent alhora, una retrobada d’amics que comença amb el clàssic saps què m’ha passat? com en tantes de reals”, explica l’Elena Peret, una de les integrants del grup.

“Els pares no s’esperen gaudir d’un concert per als fills, per la qual cosa aquí acabaran integrats i amb ganes de més”, assegura. Presents amb aquest espectacle des de fa vuit anys, ara l’ambienten en un món surrealista imaginari, inspirat en la lluna i la nit.

A cau d'orella, un espectacle infantil diferent
A cau d’orella, un espectacle infantil diferent | Cia. Com Sona?

A cau d’orella, un èxit infantil amb el que recorren Catalunya des de fa vuit anys

La música ens confirma al TOTBarcelona que aquest és un xou idoni per als més petits que tinguin ganes d’aprendre i passar-s’ho bé: “La gràcia és que tothom coneix les cançons que toquem i molts nens acaben mofant-se de les coses que diem, ja que no entenen que els preguntem coses tan òbvies”.

La companyia té una llarga trajectòria en aquest tipus d’obres. Amb aquesta, concretament, recorren tota Catalunya amb un gran èxit. El feedback és molt bo i la gent acaba molt contenta i sorpresa: “És molt bonic perquè els pares es troben amb saxofonistes i contrabaixistes de jazz en un concert dels fills, el que no s’esperaven gens. Sempre tenim una molt bona resposta perquè veuen que han anat a un espectacle infantil que voldrien tornar a veure. A més a més, ens encanta veure els nens riure i sentir què es diuen entre ells, a vegades ens costa no petar a riure en aquesta interacció tan divertida i natural”.

La companyia Com Sona promociona els espectacles infantils - Instagram
La companyia Com Sona promociona els espectacles infantils | Instagram

Aquesta obra de teatre és descrita com un espectacle viu, amb molta potència i energia. De fet, Pereta es mostra encantada amb què els nens vulguin interactuar sense que els ho demanin: “Només volem que gaudeixin, però d’ells mateixos surt cantar i aplaudir moltes vegades”.

El xou el fan cinc amics des de fa molts anys, una connexió que es nota i que els encanta: “Ens estimem molt i som uns grans músics que pugem a l’escenari a passar-nos-ho bé. Ens estimem molt aquesta obra i això forma part de l’espectacle”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa