Cultura estudia que l’ocupació dels grans equipaments arribi al 50% de l’aforament

El departament de Cultura estudia que l’ocupació dels grans equipaments culturals catalans arribi al 50% de l’aforament. Una decisió que afectaria, com ha dit la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, a equipaments com el Liceu, l’Auditori, el TNC o el Teatre Victòria. Així ha respost la titular de Cultura quan se li ha preguntat per la proposta de la direcció del Liceu de cancel·lar ‘La Traviata’ a partir de demà si no s’elimina el topall de 500 persones previst en la fase 1 del pla de desescalada. “Els grans equipaments no estan al 50% d’ocupació, sinó que en algun cas al 22%, hem de corregir aquesta desviació”, ha dit, deixant la porta oberta a tirar endavant la reivindicació del Liceu.

Aquest matí, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ja havia avançat que estan treballant a nivell tècnic en el Procicat la possibilitat d’augmentar el límit d’aforament del Gran Teatre del Liceu, decretat en el marc de les mesures de la Covid-19, i que la decisió es prendrà en les properes hores o dies. En una entrevista a Ràdio4, Sàmper ha explicat que aquest dissabte va assistir a una reunió amb la Comissió Executiva del Liceu, que els va exposar “punts molt rellevants”, com un sistema de ventilació amb uns elements “increïbles” que fan que quedi “totalment garantida”, ha dit.

Segons Sàmper, aquesta situació fa que es puguin “replantejar” el topall dels 500 espectadors. El teatre tenia previst que a partir de dilluns es pogués ocupar el 50% de l’aforament, és a dir, 1.144 entrades, corresponent a la fase 2 del pla. El topall de 500 persones representa poc més del 20% de l’aforament.

Nou comentari