Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concert Studio tindrà rival per retenir el Festival Jardins de Pedralbes
  • CA

La celebració del Festival Jardins Pedralbes continua a l’aire i l’incògnita es mantindrà fins a finals del mes de febrer. És la conseqüència directa del concurs que ha convocat la Generalitat per adjudicar-ne l’organització, davant de l’existència d’una altra promotora interessada.

L’11 de febrer és l’últim dia per presentar ofertes, que presumiblement seran les de Concert Studio i la d’un altre candidat del qual se’n desconeix el nom. En qualsevol cas, la promotora que s’emporti el concurs públic tindrà el dret de muntar aquest esdeveniment cultural fins al 2025.

Sense la firma de la Generalitat

La polèmica va esclatar fa tot just quinze dies, quan Concert Studio alertava que l’edició de 2023 corria el risc seriós de no poder-se celebrar, atès que si bé tenien una carta firmada per Meritxell Masó -secretària general de la Presidència durant el mandat de Torra. que els autoritzava a celebrar el festival, el nou conveni de cinc anys havia entrat en vigor el 20 de juny de 2021 però des d’aleshores esperaven la firma de la Generalitat.

“Ara no volen complir aquest compromís escrit”, lamentava el director de Concert Studio Martín Pérez, que sospitava que la Generalitat no vol que el festival es porti a terme i recordava que han de treballar amb molta antelació -gairebé un any- per poder-ne dissenyar la programació.

Actuacions “perdudes”

En aquest sentit, ja donava per perdudes bona part de les actuacions internacionals com ara Rod Stewart, Sting, Bob Dylan, Blondie, The Corrs o Cat Stevens, entre d’altres. Pérez reclamava a la Generalitat que complís el compromís adquirit i avisava que, en cas contrari, la promotora hi emprendria accions legals.

Concert Studio va engegar una campanya de recollida de firmes a Change.org per poder-lo continuar organitzant, amb l’argument que el festival ha esdevingut una cita “imprescindible per als barcelonins que aporta qualitat, prestigi i una acurada atenció al detall”. També en va recordar l’impacte econòmic derivat del turisme que genera la cita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa