Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El codirector del Primavera Sound apunta que hauran de tornar a ajornar el festival
  • CA

El codirector del Primavera Sound, Alberto Guijarro, ha assegurat aquest dijous que la celebració ajornada del festival a l’agost ja no sembla possible hores d’ara. “Esperem que el govern ens digui el què, però per tot el que ens arriba sembla que no podrà ser”, segons ha admès en una entrevista a tres bandes a l’Instagram Live del Club TRESC, amb el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, i el del Festival Grec, Jordi Casadesús.

El Primavera Sound va ser un dels primers festivals a anunciar el seu ajornament, del mes de juny a finals d’agost. Però les fases del pla de desescalada del govern espanyol no fan pensar que així pugui ser, segons Guijarro. En qualsevol cas, el director també demana poder-se acollir a la cancel·lació per força major.

Alberto Guijarro ha aventurat que en base a les informacions que “els arriben” el Primavera Sound no podrà celebrar-se, almenys no a finals d’agost tal com la cita s’havia reprogramat comptant que aleshores ja serien possibles els esdeveniments massius. “Evidentment estem esperant que el govern [espanyol] ens digui el què”, ha puntualitzat el promotor.

“Ho diu un expert, ho diu un polític en una roda de premsa, però ningú ho ha plasmat en un decret. Estem esperant que surtin i ens diguin fins quan no es pot fer música en viu” en les condicions que implica un festival com el Primavera Sound, ha afegit Guijarro. El director ha demanat que els “indiquin” si arribarà la possibilitat de cancel·lar per “força major” per “poder actuar”.

El Cruïlla apunta a la cancel·lació, però segueix treballant

El director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela, ha aprofundit, després del comunicat que aquesta mateixa tarda ha emès el certamen, que “difícilment” podrà celebrar-se enguany i que probablement “haurà d’ajornar-se al 2021”.

En l’entrevista Herreruela ha matisat que això “no vol dir” que no estiguin intentant fer “quelcom”, sense concretar, però ha admès que el públic que ha comprat les entrades ho ha fet per “un concepte de festival”, que és el que no sembla possible que s’arribi a realitzar.

Herreruela ha detallat fins i tot que han estat treballant en “múltiples possibilitats” per conciliar les restriccions sanitàries amb una afluència gran de públic. “Control d’accessos, tests ràpids, ‘passaports sanitaris’, però dona la sensació a dia d’avui que totes aquestes variables tenen un cert grau de manca de fiabilitat”, ha assumit el director.

Com al comunicat previ del seu festival, Herreruela ha explicat per què esperen que l’Estat decreti la cancel·lació per força major d’aquests tipus d’esdeveniments, en el sentit que això els donaria “cobertura legal” per cancel·lar, al seu torn i sense assumir-ne els costos, els compromisos amb proveïdors, treballadors i, especialment, amb els artistes.

Per últim, Herreruela ha demanat als gestors de la crisi del coronavirus que tinguin en compte el paper de la cultura i dels festivals com un “eix d’estabilitat social”. “No som només economia, som un estat d’ànim, i els polítics i científics han d’incorporar aquest eix com a valor”. El director ha advertit que si fins ara la ciutadania ha complert les indicacions governamentals de distanciament social, “o s’ofereix la possibilitat que la gent torni a cantar i abraçar-se o la gent es buscarà alternatives al marge de la legalitat o la formalitat. Ens cal posar en valor l’estabilitat social”, ha insistit.

Més notícies
Colau creu que festivals massius com el Primavera “seran de les últimes coses que s’autoritzaran”
Notícia: Colau creu que festivals massius com el Primavera “seran de les últimes coses que s’autoritzaran”
Comparteix
Avisa que la fase de transició entre el confinament total i reprendre el dia a dia serà "llarga": "Passaran mesos"
El Primavera Sound, ajornat pel coronavirus: se celebrarà a finals d’agost
Notícia: El Primavera Sound, ajornat pel coronavirus: se celebrarà a finals d’agost
Comparteix
Les entrades ja adquirides seguiran essent vàlides per al nou calendari del certamen, del 26 al 30 d'agost

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa