Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc plaers barcelonins per regalar al Nadal, a menys de 10 euros
  • CA

Trobar regals de Nadal amb segell de Barcelona i a preu reduït no és tasca fàcil. I encara menys si cal cercar-los a darrera hora, perquè ens hem endarrerit amb les compres. Tot i així, hi ha bones idees per a obsequis molt barcelonins a menys de 10 euros i que es poden adquirir en línia.

A la ciutat dels souvenirs i el turisme, molts veïns encara no coneixen a fons els encants del seu municipi. Ni tenen a casa productes gastronòmics, culturals o per la llar que parlin de la capital catalana. Les festes de Nadal poden ser l’ocasió de sorprendre a familiars i amics amb un present que no s’esperen i que els recordi, com diu la rumba, que Barcelona és poderosa.

Xocolata modernista

Una de les icones modernistes de Barcelona, la Casa Amatller, és la cara més coneguda de les xocolates amb aquest mateix nom. Amatller va ser un dels pioners de la publicitat a Catalunya, amb cartells modernistes que han deixat petjada a la història de l’art. També va ser un dels primers fotògrafs del país i un industrial de primer ordre. Aquella esplendor encara la podem degustar amb visites a l’immoble del Passeig de Gràcia, que conté un bar al que peregrinen els amants de la xocolata desfeta. Qui no hi pugui anar, pot assaborir a casa alguna de les capses de bombons de la firma, a partir de 3,80 euros. 

Caramels d’autor

Seguint amb dolços locals, un obsequi que sorprendrà grans i petits són els caramels de Papabubble. Aquesta empresa va néixer a la capital catalana el 2004 i s’ha fet un lloc amb les seves creacions artesanals, en especial els personalitzats amb noms de persona, d’empresa o del que es vulgui. Per customitzar-ne abans de Nadal ja no hi serem a temps, però per les seves creacions sí. El pot variat de 190 grams costa 9,90 euros, per exemple.

Visites ‘advance’

Un regal original és regalar entrades per visitar un monument o atractiu cultural fora del circuit turístic. A més de ser espais menys aglomerats, tenen preus més ajustats i permeten presumir de coneixement avançat de la ciutat. Per exemple, un tour guiat de 50 minuts per la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona costa 9 euros. El mateix que costa la visita a la Reial Acadèmia de Farmàcia, la més antiga d’Europa.

Oli de Collserola

Hi ha una Barcelona agrària amagada a Collserola que val la pena donar a conèixer amb l’excusa del Nadal. Un dels productors de la serra és la cooperativa d’inserció social L’Olivera, que des de la seva finca Can Calopa ens regala vins i olis ‘made in’ Barcelona. Una ampolla d’oli selecte de les varietats arbequina i becaruda (0,25 litres) costa 7,90 euros. Els dos vins que fan a Collserola són el Negre Natural de Can Calopa (12 euros) i el Vinyes de Barcelona (20,40 euros), però en tenen una quinzena més procedents de projectes socials a Vallbona de les Monges i Sabadell.

Gegants retallables per als menuts

Els més petits de casa també tenen opcions de regals barcelonins! Una d’elles és el llibre-joc 52 retallables. Gegants i gegantes de Barcelona (10 euros), amb textos de Nico Alonso, il·lustracions de Laia Berloso i disseny de La Japonesa. Podran extreure les siluetes de mig centenar de figures i vestir-les amb les túniques, barrets i complements que inclouen les 112 pàgines del volum. També aprendran curiositats i quin pertany a cada barri. Ah, i en acabar podran guardar-ho tot en una pràctica carpeta!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa