Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els cims del Pirineu, visibles des del Tibidabo
  • CA

En els dies clars, des de Barcelona es poden veure els Pirineus. Igual que també es veu Mallorca. El fotògraf Marc Bret, especialista a captar imatges a molt llarga distància, va passar el dia de Nadal al Tibidabo, en concret a l’esplanada d’autobusos que hi ha al costat de l’hotel Florida, fotografiant les muntanyes del Parc Nacional d’Aigüestortes. Tot i que la Punta Alta de Comalesbienes –que fa més de 3.000 metres– queda amagada, sí que són perfectament visibles tots els cims de la Ribagorça i dels Pallars.

El Pic de la Mainera (2.909 metres) fotografiat des del Tibidabo / Marc Bret

El Pic de la Mainera (2.909 metres) fotografiat des del Tibidabo / Marc Bret

Bret també té fotografies del Pirineu fetes des de Montjuïc. El Puigmal (2.913 metres) és només un dels molts pics que es pot veure des d’aquest turó barceloní. “Resulta d’allò més gratificant veure de vegades els cims nevats del Pirineu des de Barcelona, a més de 150 kilòmetres”, explica en una de les múltiples entrades del seu bloc, Horitzons Llunyans. L’esplanada del Florida és un dels seus llocs habituals per anar a fer fotografies.

Comalesbienes vist des de Barcelona / Marc Bret

Comalesbienes vist des de Barcelona / Marc Bret

Rècord mundial de fotografia

El 2016 va batre el rècord mundial de retrat de paisatges distants, quan va fotografiar el Parc Nacionals dels Écrins (4.102 metres), als Alps francesos, des del pic de Finestrelles (2.827 metres), a l’Alta Cerdanya, a 443 kilòmetres de distància. “Hom pot tendir creure a imaginar que des dels cims andins o himalaians o des de certes muntanyes de les contraparts dels seus radis màxims els eixos són de major distància però quasi mai és així”.

Des del K2 (8.611 metres) el màxim llarg només arriba fins als 347 kilòmetres, mentre que des de l’Anapurna (8.091 metres) augmenta fins als 357 kilòmetres. L’Everest (8.848 metres) potencialment podria arribar fins als 455 kilòmetres, però les males condicions climatològiques de l’àrea del voltant fa pràcticament impossible que algú pugui fer una fotografia del punt més distant possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa