Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Catedral, Santa Maria del Mar i Sant Pau del Camp llancen una entrada combinada
  • CA

Tres de les esglésies més destacades de Barcelona uneixen esforços per atraure visitants amb una nova entrada combinada. La iniciativa sorgeix de la pròpia diòcesi, que veu el turisme com una oportunitat per finançar el manteniment i rehabilitació del patrimoni i per donar a conèixer l’art sacre de la ciutat.

El tiquet únic s’ha estrenat aquest mateix dijous, el mateix dia en què s’ha presentat als mitjans de comunicació en un escenari inèdit, l’interior del cimbori de la Catedral. L’entrada combinada s’anomena Ànima medieval i és vàlida durant tres dies consecutius. Costa 14 euros –tres menys que comprar les tres entrades per separat–, amb una tarifa reduïda de 10 euros per a col·lectius vulnerables. Es vendrà in situ i a internet.

Una de les escultures del cimbori de la Catedral, des de dins la torre / Jordi Play

Una de les escultures del cimbori de la Catedral, des de dins la torre / Jordi Play

La iniciativa convida a descobrir tres joies del romànic i el gòtic català i s’adreça tant al turisme cultural com al de congressos. Per atraure al públic local, l’entrada permet accedir a racons dels tres edificis que no solen obrir al públic, com la cripta de Santa Maria del Mar o els terrats de la Catedral. “Pot ser un regal diferent per aquests Reis 2019-2020!”, deia rient mossèn Josep Maria Turull, director del secretariat de la pastoral de turisme, peregrinacions i santuaris de la diòcesi.

“Com a turistes tots volem no només conèixer sinó també experimentar i volem que els visitants experimentin també la pau que la gent ve a buscar a les esglésies, és un valor afegit que podem oferir”, ha exposat. “El silenci i la serenor ajuden a la pregària i fan bé a totes les persones, avui dia anem molt accelerats i quan entres a les esglésies se’t canvia el xip”, ha lloat.

Vistes de Barcelona des del cimbori de la Catedral / Jordi Play

La idea dels responsables eclesiàstics és estudiar altres aplicacions d’aquesta fórmula, per exemple agrupant l’entrada a patrimoni fora del centre de la ciutat o d’un altre estil arquitectònic, com el modernista. “No volem créixer fins l’infinit, però Barcelona dóna per fer moltes rutes”, ha argumentat Turull.

De les tres esglésies que fan la prova pilot, la Catedral és la més visitada. Hi entren 2,5 milions de persones a l’any, de les quals 600.000 ho fan en visites turístiques. “És un compendi dels estils arquitectònics dels darrers mil anys, però volem que els visitants no només es fixin en l’art sinó també en el paper d’aquesta església en la història i vida quotidiana de Barcelona”, ha desitjat mossèn Josep Ramon Pérez, degà del capítol de la Catedral.

Salvador Pier (Santa Maria del Mar), Josep Maria Turull i Ramon Oller (Catedral) i Joan Cabot (Sant Pau del Camp), a la presentació de 'Medieval Soul' / Jordi Play

Salvador Pier (Santa Maria del Mar), Josep Maria Turull i José Ramón Pérez (Catedral) i Joan Cabot (Sant Pau del Camp), a la presentació de ‘Medieval Soul’ / Jordi Play

Santa Maria del Mar també rep molta afluència, entre 70.000 i 75.000 persones a l’any. “És una basílica ben coneguda arreu, gràcies a la sèrie de televisió i el llibre La catedral del Mar”, ha admès el seu rector, Mn. Salvador Pier. La més modesta de les tres en visites –unes 10.000 anuals– és Sant Pau del Camp, al Raval sud. “Esperem que així sigui més conegut, també pels veïns: a molts els hi sona però no saben què hi ha rere les parets romàniques”, ha detallat el rector, Joan Cabot.

La major part dels ingressos, han admès els quatre, es destinaran a manteniment i rehabilitació dels edificis. Ara mateix la Catedral està acabant d’arreglar els terrats, però també ha de fer obres  a la capella de Santa Llúcia, al sostre de la capella de la Mercè i als vitralls medievals, que “necessiten una urgent restauració”. “El turisme ajuda a mantenir allò que visita i del que gaudeix”, ha assumit Turull.

Cúpula del cimbori de la Catedral de Barcelona, vista des de dins / Jordi Play

Cúpula del cimbori de la Catedral de Barcelona, vista des de dins / Jordi Play

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa