Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Carme Portaceli, nova directora artística del Teatre Nacional de Catalunya
  • CA

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha nomenat aquest dilluns Carme Portaceli (València, 1955) com a directora artística a partir del setembre del 2021, en substitució de Xavier Albertí, que exercirà en el càrrec fins al 31 de juliol de 2021. Portaceli s’incorporarà al teatre públic a partir de l’1 de setembre del 2020 com a programadora de la temporada 2021-2022. A partir del setembre de l’any que ve començarà a exercir com a directora artística.

El contracte serà de sis anys, que no seran prorrogables. Portaceli, que ja va participar en l’anterior concurs públic que va acabar guanyant Albertí, serà la primera dona que assumirà el càrrec, després d’imposar-se als altres set candidats que hi havia aquesta vegada.

La comissió de valoració ha apreciat especialment la trajectòria professional de Carme Portaceli, la seva capacitat per elaborar una programació d’una alta qualitat artística i la seva idoneïtat per respondre als objectius estratègics del TNC.

Els objectius inclouen garantir la diversitat de la programació, amb el patrimoni teatral català i universal com a eix fonamental; incentivar la creació contemporània i la innovació amb nous llenguatges artístics; impulsar la llengua catalana; fomentar la tasca pedagògica en les arts escèniques, i promoure la projecció internacional del TNC.

Del projecte artístic de Carme Portaceli en destaca el seu compromís amb el públic per mantenir els nivells d’ocupació de les darreres temporades, l’objectiu de situar el TNC com a capçalera del sistema teatral públic de Catalunya i l’ambició d’esdevenir un referent de les arts escèniques al sud d’Europa amb una projecció especial sobre les cultures de la Mediterrània.

La nova directora depèn jurídicament del Consell d’Administració del TNC i haurà d’exercir les seves funcions en coordinació amb la direcció executiva del Teatre, liderada per Mònica Campos, i responsable de portar a terme la gestió dels recursos financers, patrimonials, personals i tecnològics de l’entitat.

Més notícies
La rehabilitació del Teatre Arnau acaba de començar / XFDC
La rehabilitació del Teatre Arnau, sense calendari
Notícia: La rehabilitació del Teatre Arnau, sense calendari
Comparteix
El tinent d'alcaldia Joan Subirats reconeix que la inversió depèn dels nous pressupostos 2020
Un quartet del Liceu actuant en una zona d'una UCI de l'Hospital Clínic, en agraïment al personal sanitari. Divendres 10 de juliol del 2020 / ACN
El Liceu porta la música a una UCI del Clínic de la Covid-19
Notícia: El Liceu porta la música a una UCI del Clínic de la Covid-19
Comparteix
Un quartet de corda de l’Orquestra del teatre de la Rambla ha interpretat peces del compositor Fritz Kreisler

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa