Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les biblioteques convoquen tres dies de vaga
  • CA

Les biblioteques, en vaga. El comitè d’empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona ha convocat tres dies de protesta començant avui, el tres de juny i el 17 de juny. Les aturades són avui de 15:30 a 18 hores, el tres de juny de 15:30 a 18 hores i el 17 de juny de 18 a 20 hores. Tot el personal de les 40 biblioteques de la ciutat està convocat a la vaga.

El comitè d’empresa recull les exigències del personal de biblioteques, que inclou la manca de personal, de serveis i instal·lacions. A més, rebutja la gestió i inacció dels responsables del consorci. També denuncia la “no aplicació” i la necessitat de desenvolupar i aplicar els convenis, vigent des de l’any passat segons els treballadors. El comitè d’empresa ha publicat un manifest en què exposa tots els motius que els han portat a convocar la vaga.

El comtiè d’empresa exigeix la “convocatòria urgent de places pendents des de fa 10 anys”. També es queixen de la “indefensió dels treballadors en situacions violentes d’agressions per part d’usuaris, assetjaments i furts a les biblioteques”. “Els treballadors i les treballadores que pateixen aquestes situacions no reben cap suport en els moments d’urgència, de denúncia a la comissaria o en cas de judici”, segueix el manifest.

Amb les vagues exigeixen que l’horari de tancament de les biblioteques sigui a les 20 hores, que hi hagi una tarda lliure a la setmana, una compensació per la no flexibilitat i una borsa d’hores de formació. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa