Gràcia és un dels millors barris del món per menjar, passar-ho bé i gaudir de la cultura. Així ho han decidit 27.000 lectors d’arreu de la revista Time Out.

La vila de Gràcia és dels 49 barris més ‘cool’ del món, que l’any passat va guanyar l’Esquerra de l’Eixample. Es tracta del Time Out Index, un rànquing que reuneix els millors barris on viure tenint en compte diversos factors, entre els quals, també el sentit de pertinença a la comunitat. 

I quins són els barris més cool segons la revista? Els barris de Nørrebro (Copenhaguen), per la seva mescla d’història, arquitectura ultramoderna i oferta gastronòmica; Andersonville (Chicago), per la vibrant escena nocturna LGBTI+; i Jongno 3-ga (Seoul), per la seva història però també per la comunitat LGBTI+, els restaurants de cuina nord-coreana i els seus cafès i cerveseries amagades.

Però què han dit els lectors de Time Out i els editors internacionals de la revista? Entre els seus mèrits, la proximitat: llibreries independents, botigues de dissenyadors, restaurants, teatres i sales de concerts que operen a una escala amable i humana. A més, el barri és creador de tendències com les botigues a granel o de productes vegans, i conserva un sentit de comunitat que fa que no un cop hi ets no en vulguis marxar (penseu en associacions veïnals o en la decoració dels carrers per les festes del barri).

El barri barceloní de Gràcia apareix a la llista després de Centro (Ciutat de Mèxic) i abans de Saúde (Rio de Janeiro). 

De fet, tal i com descriu Time Out, la Vila de Gràcia és un dels barris més populars i actius de Barcelona, centre d’oci, cultura i gastronomia. És inseparable de la seva festa major, a mitjans d’agost, quan els carrers es decoren i es veu la feina feta per les associacions de veïns durant tot l’any. Arquitectònicament té diversos edificis importants, com el rellotge de la plaça de la Vila, la Casa Fuster, la Casa Vicens i el Park Güell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a octubre 17, 2021 | 19:57
    Jordi octubre 17, 2021 | 19:57
    No se de que van, però com fill nascut i viscut a Gràcia no m'enganyeu, ja fa 20 anys que vaig marxar perque començava a trobar-me com un estrany i ja fa any que Gràcia es un parc temàtic per estrangers, quasi han desaparegut les botigues de barri i els veïns amb pro feines es conèixen, deixeu-vos de collonades.
  2. Icona del comentari de: Marc Fluxa a octubre 18, 2021 | 07:52
    Marc Fluxa octubre 18, 2021 | 07:52
    I per noticies com aquesta, que gracia j no es un bon barri per viure

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa