Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vol passar de ser una ciutat amb àrees de joc a ser “jugable en el seu conjunt”
  • CA

Barcelona vol “passar de ser una ciutat amb àrees de joc a ser una ciutat jugable en el seu conjunt”, ha explicat l’Ajuntament en un comunicat aquest dissabte. Ho ha fet després de presentar el seu Pla de joc a l’espai públic en la conferència internacional de la Xarxa Europea de Ciutats Amigables amb la Infància. Durant aquesta cita, la comissionada d’Educació, Maria Truñó, ha arribat a mantenir reunions de treball amb responsables polítics de l’Ajuntament de Bristol.

El pla s’emmarca en l’estratègia més àmplia d’urbanisme de gènere que ha impulsat el consistori. A més, entre les necessitats de la vida quotidiana situa amb força la idea de jugar a l’aire lliure. Un dret que s’ha de protegir al centre de la transformació del model urbà, insisteix l’equip de govern d’Ada Colau.

Un lleure més divers

És el resultat d’un procés transversal i en el qual hi han participat més de 400 professionals, entitats i la ciutadania, i s’inspira en plans de joc pioners de ciutats com Dublín (Irlanda) i Londres (Regne Unit).

La ciutat vol millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física en l’espai públic pels seus beneficis tant per al desenvolupament i benestar de la infància com per a la salut i la vida comunitària. S’han concretat 63 actuacions per a Barcelona que combinen accions d’urbanisme –des de microintervencions fins a grans transformacions urbanes– amb accions socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa