Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recupera una peça d’art del segle XVI
  • CA

La Fundació Julio Muñoz Ramonet ha recuperat una pintura del segle XVI de la col·lecció Bosch Catarineu que l’industrial havia donat a la ciutat. L’obra La circumcisió, un retaule dedicat a la Verge de l’església parroquial d’Ameyugo, a Burgos, data de principis del segle XVI i ha arribat en mal estat de conservació, amb la pintura inestable i danyada pels insectes, segons ha informat l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

El retaule recuperat es traslladarà aquest divendres al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per garantir la seva custòdia temporal. L’Ajuntament ha afirmat que la fundació, gestionada pel consistori, segueix treballant perquè el llegat de Muñoz Ramonet torni a Barcelona. L’industrial Muñoz Ramonet va deixar el llegat artístic a l’Ajuntament de Barcelona, però les seves filles es van negar a donar les obres al consistori. Finalment, el 2012 el Tribunal Suprem va obligar les filles de Muñoz Ramonet a entregar les peces. 

L’Ajuntament ha recordat que encara falten per lliurar una part de les obres relacionades amb l’inventari de l’industrial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa