Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona inaugura quatre llibreries mòbils per fomentar la lectura

L’Ajuntament de Barcelona instal·larà quatre llibreries mòbils als barris de Sant Antoni i Poblenou per fomentar la lectura, en el marc del Programa d’Acció Lectora 2019-2020. En una roda de premsa aquest dijous el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha dit que aquest projecte vol “naturalitzar la presència dels llibres en l’espai públic de la ciutat”.

Aquestes llibreries seran accessibles en diferents franges horàries, estaran gestionades per entitats col·laboradores de cada barri i permetran que els usuaris puguin agafar i deixar llibres.

S’ubicaran al passatge Trullàs i la plaça Dolors Piera del Poblenou i a la vorera del carrer Calàbria 66 i la part perimetral del Mercat de Sant Antoni, a la cantonada entre Comte d’Urgell i Tamarit. Les llibreries, construïdes amb xapes metàl·liques de color vermell, tenen capacitat per a 120 llibres, i Subirats ha dit que provindran de donatius privats i aportacions de llibres de les biblioteques de Barcelona.

Nous projectes

Aquest nou Programa d’Acció Lectora també inclou debats literaris en 11 museus i espais patrimonials de la ciutat, i lectures en 20 centres de formació d’adults, que preveuen arribar a unes 1.000 persones.

En el marc de la propera edició del Festival BCNegra, s’iniciarà un projecte pilot que aproparà les dinàmiques de club de lectura i treball sobre text a 200 joves de Primària i ESO.

Programes que continuen 

L’organització preveu que continuïn els projectes de ‘Lectures a l’Estadi’, que vincula clubs esportius de la ciutat com el FC Barcelona, ​​el CE Europa, el FC Martinenc, la UE Sants, el CE Júpiter i la UE Sant Andreu.

També repetiran els programes Lectures explosives. Clubs de lectura augmentada; el Menjallibres; el Et connecta d’Oïdes; el Llegir Abans de curar, i el Literapolisbcn. Subirats ha detallat que en la primera edició del Programa d’Acció Lectora 2018-2019 van participar 15.653 persones, i va comptar amb un total de 631 accions de foment de la cultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa