Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona guanya una nova estrella Michelin i en reuneix ja 31
  • CA

Novetats per a la ciutat de Barcelona a la Gala de les Estrelles Michelin 2020, que s’ha celebrat aquest dimecres a Sevilla. La capital catalana suma una estrella i arriba a les 31 distincions, després d’aconseguir-ne tres de noves i perdre’n dues. El restaurant Aürt del cuiner Artur Martínez debuta al llistat de la guia, el Cinc Sentits del xef Jordi Artal recupera la distinció que va perdre l’any passat per trasllat i l’Angle de Jordi Cruz puja de categoria amb una segona estrella. Per contra, els restaurants Gaig i La Barra de Carles Abellán perden l’estrella que tenien, en el primer cas pel tancament del local.

El gran triomfador català ha estat Angle, propietat del televisiu xef Jordi Cruz, que ha guanyat una segona estrella Michelin. Així s’ha donat a conèixer en la Gala de les Estrelles Michelin, que s’ha celebrat aquest dimecres a Sevilla. Segons detalla l’agència ACN, la guia ha destacat la bona feina del xef Alberto Durá, en línia amb les consignes marcades pel mediàtic Cruz, que defineixen com “alta cuina de consum quotidià”. Com s’indica al web del restaurant, ubicat al carrer Aragó entre Aribau i Enric Granados, Angle es defineix com un establiment que “barreja tradició amb modernitat”, “una cuina pensada per agradar i fer gaudir plenament a tots els comensals d’una experiència gastronòmica completa”. A més, Jordi Cruz ha mantingut les 3 estrelles del seu restaurant ÀBaC, un referent ja molt consolidat que comparteix divisió a Catalunya únicament amb El celler de Can Roca i el Lasarte.

En canvi el jove Aürt s’ha estrenat amb la seva primera estrella. Artur Martínez va obrir aquest establiment el febrer d’enguany a l’interior de l’hotel Hilton Diagonal Mar, després de set anys d’èxit a Terrassa. Allà va obrir el Capritx fa 17 anys, amb el seu germà i els seus pares, reformant un antic bar de la ciutat vallesana. Es van endur una estrella el 2010 i van decidir fer les maletes cap a la capital catalana el 2017. Pel que fa al Cinc Sentits, va perdre la distinció quan va traslladar-se del carrer Aribau al carrer Entença, però un any després l’establiment del xef Jordi Artal ha recuperat el reconeixement.

D’altra banda, la guia també entregava aquest dimecres els premis Bib Gourmand, que distingeixen restaurants d’alta qualitat a preus més assequibles pel gran públic. Dos restaurants de Barcelona, el Cruix i el Saó, han rebut aquest guardó popular que ostenen 302 locals de l’Estat. L’any passat Barcelona ja va destacar com a meca gastronòmica, amb 30 estrelles a la ciutat més la del veí restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet.

Més notícies
El restaurant Disfrutar, el 9è millor del món
Notícia: El restaurant Disfrutar, el 9è millor del món
Comparteix
L'establiment barceloní entra en el prestigiós 'top ten' de la revista 'Restaurant'
La identitat culinària de Barcelona, en risc de desaparèixer?
Notícia: La identitat culinària de Barcelona, en risc de desaparèixer?
Comparteix
Obreres tèxtils, vaixells al port, xefs desamortitzats i minyones de la burgesia han teixit un patrimoni immaterial que avui no troba oferta ni demanda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa