Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona en blau, al bar de l’Ateneu Barcelonès

La Rambla, la plaça de la Catedral, la de Sant Josep Oriol, el Port, el Parc Güell i molts altres indrets emblemàtics de Barcelona retratats en blau. És el que es troba en la nova exposició temporal a l’ATN Restaurant, el bar de l’Ateneu Barcelonès, que s’ha inaugurat aquest dimarts i que es podrà veure fins al 13 de gener.

Són 24 peces, totes a la venda, d’Anicet Pausas, artista barceloní de 78 anys que fa dècades que dedica hores a recórrer la ciutat per dibuixar-la i que ja ha deixat la seva empremta en obres com el llibre Ramblistas, amb textos d’Arturo San Agustín.

Tres convidats a la inauguració de l'exposició 'Blaucelona', al bar restaurant de l'Ateneu Barcelonès / S.B.

Tres convidats a la inauguració de l’exposició ‘Blaucelona’, al bar restaurant de l’Ateneu Barcelonès / S.B. 

Ara recull la producció dels últims anys en la mostra Blaucelona, amb dibuixos de llapis aquarel·la de color blau carregats de detallisme, que pemet a l’espectador reconèixer el seus paisatges urbans de sempre portats a l’actualitat –s’hi colen senyeres i altres senyals– i entretenir-s’hi examinant-los a fons. Són, segons el càlcul de l’artista, “unes 300 hores de feina reunides en una sala”, i és també la seva relació amb la ciutat que trepitja cada dia en les seves passejades de quilòmetres.

L’acte d’inauguració d’aquest dimarts ha sigut una trobada d’amics, dels més antics –com Manuel Milián Mestre, el poeta Josep Miquel Servià i l’advocat urbanista i membre de l’Ateneu Eduard Moreno, principal impulsor de l’exposició– i d’altres de més recents.

Inauguració de l'exposició 'Blaucelona' al bar restaurant de l'Ateneu Barcelonès, amb l'artista, Anicet Pausas, al centre, entre Manuel Milián Mestre i Eduard Moreno / S.B.

Inauguració de l’exposició ‘Blaucelona’ al bar restaurant de l’Ateneu Barcelonès, amb l’artista, Anicet Pausas, al centre, entre Manuel Milián Mestre i Eduard Moreno / S.B.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa