El festival Sónar ha anunciat aquest dijous els primers noms de l’edició del 2019, que se celebrarà al juliol en lloc del juny. Entre les actuacions programades hi ha els nous directes de dues de les principals figures actuals de la música urbana: el raper nord-americà A$AP Rocky, que portarà el seu nou espectacle a l’escenari principal de Sónar de Nit, i el productor londinenc Skepta.

Disclosure, els germans més populars del house britànic actual, debutaran al Sónar en format Dj per avançar els sons del seu pròxim àlbum. També caturà en aquesta edició el berlinès Paul Kalkbrenner, que presentarà el seu vuitè disc, ‘Parts of Life’.

La 26a edició de Sónar, que té caràcter extraordinari perquè canvia de dates i se celebrarà els dies 18,19 i 20 de juliol, presentarà un total de 130 xous. El festival tornarà el 2020 a les dates habituals del juny.

Destaquen també alguns dels noms propis de l’electrònica d’avantguarda com el productor britànic Actress, que tocarà en directe al costat d’un programari d’Intel·ligència Artificial. La música mestissa global arribarà de la mà de la tunisiana Deena Abdelwahed mentre que Lotic, que ha revolucionat amb el seu so art-grime l’escena underground de Berlin, estrenarà el seu nou espectacle mitjançant un joc de llums polièdric.

També podran gaudir-se les noves propostes sonores de l’equatorià Nicola Creu i de l’artista d’origen sirià K À R I I N, així com del suís establert a Barcelona Mans O.

Una de les figures més renovadores de la postmoderna escena musical americana, el pianista Bruce Brubaker, s’unirà al jove productor d’electrònica irlandès Max Cooper. Junts reinventaran en directe una sèrie de treballs pianístics del mestre Philip Glass amb el concert anomenat ‘Glassforms’.

Entre els Dj sets destaquen el del berlinès Dixon tancant el dissabte nit o el del músic i neurocientífic Floating Points en un set exclusiu de 6 hores que suposarà la seva única data a Espanya el 2019. Per la seva banda, l’estrella del house Maya Jane Coles presentarà a l’escenari SonarVillage de Sónar de Dia seu projecte de bases urbanes ‘Nocturnal Sunshine’, avanç del que serà el seu nou àlbum en 2019. i també altres artistes de reconeguda trajectòria i eficiència als plats com Amelie Lens, Artwork i Blawan & Dax J .

Les noves sonoritats urbanes tindran entre els seus representants a Ross From Friends, Octavian, Murlo, i a la catalana Bad Gyal. O Dj Andy C, una de les llegendes vives de l’escena britànica del drum & bass i el jungle, que demostrarà en una de les sessions magistrals per què està considerat tota una institució després dels plats.

També es podrà gaudir del r’n’b del productor francès FKJ mentre que des d’Àfrica arribaran el joveníssim productor de Kenya Slikback i, des d’Uganda, la Dj, cineasta, rapera i productora Hibotep.

Els sons més underground podran descobrir-se en l’escenari SonarXS amb nous noms com Catnapp, Cecilio G, Brat Star i D’Valentina.

Resident Advisor torna a comissariar per quart any l’escenari SonarLab durant les dues nits. Els primers artistes confirmats són Andy C, Octavian, Murlo (Live); i el dissabte: Blawan b2b Dax J i Deena Abdelwahed (Live).
 

Nou comentari

Comparteix